Baleset-bűnügy

Megvert és kirabolt a vonaton két huszonéves egy tinédzser fiút

rtl.hurtl.hu

2022. január 23. 7:52

Ütötték, rúgták a fiút, majd elvették laptopját, mobilját, kabátját, csomagjait, lényegében mindenét, ami nála volt.

Szerdán érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy Debrecenből Mátészalkára tartó vonaton egy tinédzser fiút két fiatal megtámadott, majd értékeit megszerezve a nyírmihálydi megállóhelyen leszálltak a vonatról – írja a police.hu. A rendőrök azonnal a nyírbátori vasútállomásra mentek, az érkező vonathoz. 

A fiú elmondta, hogy egyedül utazott a vonaton, amikor két, számára ismeretlen fiú belekötött. Békésen próbált kitérni, és egy másik vagon felé vette az irányt. A két fiatal azonban utánament, és a két vagon között mindketten nekiestek, és többször is megütötték és megrúgták. A fiú, hogy a további bántalmazást elkerülje, bőröndjét, hátizsákját, kabátját hátrahagyta és visszament korábbi ülőhelyére. 

Később próbált visszamenni a két vagon közé a holmijáért, de támadói ezt megakadályozták. Becsukták az ajtót, és addig nyomták, amíg a vonat a nyírmihálydi megállóhelyen megállt, és az elrabolt értékekkel együtt leszálltak. Elvitték a fiú kabátját, bőröndjét, és hátizsákját, amelyekben benne volt laptopja, mobiltelefonja, iskolai és személyes iratai, és tárgyai, ruhaneműi.

A rendőrök megkezdték a nyomozást a két fiatal mielőbbi azonosításához és elfogásához. Végül egy napon belül, csütörtökön otthonukban elfogták a két feltételezett elkövetőt. A 21 éves nyírmihálydi fiatalokat rablás, valamint súlyos testi sértés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.          

A rendőrök bűnpártolás vétség gyanúja miatt kihallgatták az egyik gyanúsított szüleit, akik a nyomozás adatai szerint közreműködtek a rabolt tárgyak eladásában és megsemmisítésében, a büntetőeljárás, a bizonyítás meghiúsítása érdekében. A bőröndöt elégették, a telefont összetörték, a hátizsákot pedig eladták az egyik szomszédjuknak. Otthonukban sértetlen állapotban az eltulajdonított laptopot, és ruhaneműket foglaltak le a rendőrök.

Nyitókép: police.hu   

#Baleset-bűnügy#rablás#vonat#rendőrség#laptop

Címlapról ajánljuk