Baleset-bűnügy

Letartóztatták a XVI. kerületi halásos késelés gyanúsítottját

rtl.hurtl.hu

2022. január 21. 16:37

A bíróság szerint megalapozott volt az ügyész indítványa, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ezért egy hónapra elrendelte a letartóztatást.

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint a XVI. kerületi Futórózsa utcában múlt vasárnap szíven szúrt egy 39 éves férfit. Az MTI beszámolója szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit emberölés bűntettével gyanúsítanak. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a letartóztatást.

A törvényszéki közleményben kifejtették: a gyanúsított nem a bejelentett lakóhelyén élt, lakhatását a munkáltatója biztosította. Bár a férfi ukrán és magyar kettős állampolgár, a szorosabb személyi és vagyoni viszonyai Ukrajnához kötik.

Mindezeket és a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlyát, valamint a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés mértékében rejlő fenyegetettséget is figyelembe véve megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban kényszerintézkedés alkalmazása nélkül nem lenne biztosítható – olvasható a közleményben.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, január 16-án este egy férfit szíven szúrtak a fővárosi XVI. kerületben. A későbbi áldozat azért ment le az utcára, mert látta, ahogyan egy gyanús alak a a parkoló autóknál matatott. A leszúrt férfi életéért a kórházban hiába küzdöttek, nem tudták megmenteni. 

A rendőrök nagy erőkkel kezdték meg nyomozást, és a környékbeli kamerák felvételei alapján sikerült rekonstruálni, hogy a feltételezett gyilkos milyen útvonalon menekült. A Havashalmi utcáig tudták követni, onnan nyoma veszett – mondta Pál Adrián ezredes, a budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese szerdai sajtótájékoztatóján. 

Mint mondta, a nyomozócsoport rendőrei „véreb módjára”, házról-házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút, így sikerült 38 óra alatt elfogni a férfit.

Később helyszíni kihallgatásra visszavitték a gyilkosság környékére. Pontosan meg kellett mutatnia a megbilincselt, vezetőszáron lévő férfinak, hogy hol volt, amikor a későbbi áldozat észre vette, merre indultak el, hol szúrta meg és hova rejtette a kést. A férfi elmondta, hogy nem akarta megölni az áldozatot, de a dulakodás közben a szúrás a szívét érte, ezért nem lehetett megmenteni. Ezután hazament, elmosta a kést, majd egy közeli kerítés fém oszlopába dobta be. Ezt a rendőrök később megtalálták. 

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#késelés#gyilkosság#letartóztatás#rendőrség#bíróság

Címlapról ajánljuk