Baleset-bűnügy

Megrémült az ittas sofőr az autójában elbújt kisfiúktól, ijedtében fának hajtott

rtl.hurtl.hu

2022. január 20. 12:41

Az elbújt gyerekek megsérültek, a húszas éveiben járó férfi ellen vádat emeltek a Lengyeltótinál történt baleset miatt.

Vádat emelt a Fonyódi Járási Ügyészség ittas vezetés vádjával egy húszas éveiben járó férfi ellen, aki azután ütközött egy fának autójával, hogy az autójában elbújt kisfiúk meglepték vezetés közben – közölte a Somogy Megyei Főügyészség. A baleset még 2020 októberében történt, Lengyeltóti közelében.

Az ügyészség közlése szerint a meg nem nevezett férfi az éjszakai órákban a kisváros közelében beült az autójába, és a település felé indult egy mellékúton. Azt azonban nem tudta, hogy két kiskorú ismerőse korábban elbújt a nyitva hagyott autójában, a hátsó ülésnél.

A fiúk közül az egyik csak út közben szólította meg a sofőrt, aki ezen annyira meglepődött, hogy egy lejtős, kanyarodó szakaszon elvesztette az irányítását az autó felett, letért az útról és egy fának csapódott. A járműben elbújt fiúk mindketten megsérültek: egyikük súlyos törésekkel járó sérüléseket, a másik gyerek nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett.

Az ügyészségi közleményben azt nem említették, hogy a sofőr, aki részegen és jogosítvány nélkül vezetett, megsérült volna. Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását kéri rá.

Nyitókép: Rendőrség

#Baleset-bűnügy#Belföld#baleset#ütközés#fának csapódott#autó#ittas sofőr#ijesztés#somogy megye#vádemelés

Címlapról ajánljuk