Baleset-bűnügy

Új bizonyíték került elő, 12 év után vádat emelnek a máriapócsi gyilkosság ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. január 20. 6:03

Pár éve még úgy tűnt, megúszhatja az elkövető, miután felfüggesztették a nyomozást, de két éve új bizonyíték merült fel. 

Befejezte a nyomozást a rendőrség a 2010-es máriapócsi gyilkosság ügyében, és az iratokat vádemelés céljából megküldte az illetékes ügyészségnek – írta a police.hu. Az áldozat egy 75 éves férfi volt, akinek holttestére a rokonai találtak rá 2010 szeptemberében, Máriapócson lévő családi házában.

A rendőrség széleskörű nyomozást indított, és még egymillió forintos nyomravezetői díjat is felajánlottak, azonban az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani, ezért két év elteltével a nyomozást fel kellett függeszteni. 2020 augusztusában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda magához vonta az ügyet, és elrendelte az eljárás folytatását, mert új bizonyíték merült fel, amit korábban még nem vizsgáltak meg.

A nyomozás közben eljutottak az erőszakos bűncselekmények miatt fegyházbüntetését töltő, 45 éves B. Róberthez, akit tavaly februárban gyanúsítottként hallgattak ki. Az ügyészség tavaly májusban közölte, hogy a férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, azonban a védekezését több bizonyíték is cáfolja.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya kedden az iratokat vádemelés céljából megküldte az ügyészségnek. 

Az RTL Híradó tavaly februárban adott hírt arról, hogy új lendületet kapott a nyomozás:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

#Baleset-bűnügy#Belföld#máriapócsi gyilkosság#máriapócs#gyilkosság#emberölés#rendőrség#vádemelés

Címlapról ajánljuk