Baleset-bűnügy

Nem indít fegyelmi eljárást a verekedő fóti orvos ellen a munkáltatója

rtl.hurtl.hu

2022. január 13. 10:22

Lestár Ferencet több más munkavállalóval együtt vették át a fóti ügyelet előző működtetőjétől. Az orvos ellen panaszkezelési eljárás sincs folyamatban.

„A fóti ügyeletünkön történt dulakodással kapcsolatban a rendelkezésünkre álló információk, továbbá munkavállalónk meghallgatása után nem látjuk okát fegyelmi eljárás indításának” – válaszolta a Telex megkeresésére a verekedő orvost foglalkoztató Emergency Service Kft. vezetősége. Hozzátették: az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban, ebben munkavállalójukat sértettként hallgatták meg.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, dr. Lestár Ferenc január elején ügyeletes orvosként keveredett verekedésbe Fóton, az atrocitásban az orvos az első beszámolk szerint önvédelemből ütött. Később kiderült, hogy 2018-ban jogerősen elítélték: közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt felfüggesztett börtönt kapott, miután bántalmazott egy másik orvost. Erről munkaadója nem tudott, amikor alkalmazta őt.

Az Emergency Service Kft. Telexnek megküldött válaszából az is kiderült, hogy a dr. Lestár Ferencet az ügyelet előző működtetőjétől 2021. december 1-én vették át több más munkavállalóval együtt, a munkavégzéshez szükséges engedélyek és képzések igazolása még folyamatban van. A Telex korábbi cikkében megpróbált utánajárni, hogy az orvosnak van-e működési engedélye. Az orvosok publikus működési nyilvántartásában ugyanis egyetlen dr. Lestár Ferenc szerepel, 

akinek 2009-ben lejárt a működési engedélye.

Ugyanakkor a NEAK Orvos Bejelentő Programja szerint nyilvántratási száma alapján ez a Lestár Ferenc a fóti ügyeleti szolgálat orvosaként rendelkezik beutalási és gyógyszerrendelési jogosultsággal is, valamint a Magyar Orvosi Kamara adatbázisában is szerepel.

A cég szerint jelen pillanatban belső panaszkezelési eljárás nincs folyamatban dr. Lestár Ferenccel szemben, panaszkezelési adatbázisuk szerint pedig „az elmúlt két évben orvosszakmai hibát a Munkavállaló nem követett el. A Magyar Orvosi Kamara munkavállalónkkal kapcsolatos etikai vizsgálattal bennünket nem keresett meg – azaz vele szemben elbírált orvos etikai vétségről mindeddig nem szereztünk tudomást.”

Nyitókép: A fóti rendelő, ahol múlt hét végén verekedés volt – RTL Híradó

 

 

#Baleset-bűnügy#fót#dr. lestár ferenc#verekedés#orvos

Címlapról ajánljuk