Baleset-bűnügy

Megverte a terhes élettársát, háromszor súlyosabb büntetést kapott

rtl.hurtl.hu

2022. január 12. 13:17

A férfi elvette a nő iratait, az autója kulcsát és összetörte a mobiltelefonját is. 

A Balassagyarmati Törvényszék 10 hónapról 3 év börtönbüntetésre súlyosbította annak a 37 éves salgótarjáni férfinak a büntetését, aki várandós élettársát többször bántalmazta – derült ki az ügyészség közleményéből.

A vád szerint a férfi 2016 decemberében megverte állapotos élettársát, elvette az iratait, az autója kulcsát és összetörte a mobiltelefonját is. 

Másnap reggel a nő gyalog próbált elmenekülni salgótarjáni házukból, azonban a férfi autóval követte őt. Amikor utolérte életveszélyesen megfenyegette, ezért a nő beült az autóba. 

Egy közeli erdőhöz hajtottak, majd amikor megálltak, a nő ismét megpróbált elszaladni. A vádlott ismét utolérte őt, a hajánál fogva visszarántotta az autóba, majd megverte. 

A vádlottat a Salgótarjáni Járásbíróság 10 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte, ezt az ítéletet súlyosbította a Balassagyarmati Törvényszék 3 év börtönbüntetésre. Az ítélet jogerős.

Nyitókép: A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) Néma Tanúk elnevezésű felvonulása az V. kerületi Papnevelde utcában 2018. novemberében – Fotó: Balogh Zoltán/MTI

 

#Baleset-bűnügy#bántalmazás#erőszak#családon belüli erőszak

Címlapról ajánljuk