Baleset-bűnügy

Tilos használni az erkélyeket a házban, ahonnan kizuhant egy nő a harmadikról

rtl.hurtl.hu

2022. január 12. 17:50

Kidőlt egy erkély kőkorlátja, a harmadikról zuhant a mélybe egy nő Budapesten. Hiába hívtak mentőt hozzá, azonnal meghalt. A rendőrség is vizsgálódik az ügyben. Azt mondták egyelőre nem merült fel bűncselekmény gyanúja. A házban csütörtökön az összes erkélyt megvizsgálják. Addig egyiket sem használhatják a lakók.   

A kilós kődarabok nagyját már összetakarították szerda reggelre annál a XIII. kerületi lakásnál, ahol szerdán kizuhant az erkélyről egy 53 éves nő. A rendőrségre hajnali negyed négykor érkezett bejelentés, hogy kidőlt az erkély kőkorlátja és a harmadikról valaki az utcára zuhant.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a helyszínen szemlét tartottak, és tekintettel arra, hogy ezidáig bűncselekmény gyanúja nem merült fel közigazgatási eljárásban vizsgáljuk a baleset körülményeit

– mondta a rendőrség illetékese

A szerencsétlenül járt 53 éves nő életét nem lehetett megmenteni. A mentőszolgálat a Híradónak azt mondta, hogy amikor a helyszínre értek, már nem tudtak segíteni, és a nő valószínűleg azonnal meghalt.

A Híradó stábjának sikerült több lakóval is beszélnie. Azt mondták, a lakásba nem régen költöztek új lakók. Információink szerint azonban az áldozat nem itt élt. Többen is azt mondták: éjjel hangos zenét hallottak.  

Hasonlóról számolt be a Blikk is. A lapnál azt írják, hogy egy baráti összejövetelt tarthattak. Úgy tudják, hogy az 53 éves áldozat és a lakás albérlője néhány órával korábban találkozhatott össze az egyik szórakozóhelyen, ahonnan az ismerőseikkel együtt távoztak, és mentek fel a Váci úti lakásba. A Blikknek nyilatkozott az albérlő anyja is.

A gyerekem azonnal lement, próbált segíteni a nőnek. A fiam végig fogta a kezét, amíg meg nem halt. Le a kalappal előtte, ő egy igazi hős

– mondta az asszony.

Az épület Váci útra néző homlokzatán egyébként több erkély is van. Ottjártunkkor papírokat ragasztottak ki több helyre is a lépcsőházban. Ezen azt írták: a hajnalban történt tragédia miatt csütörtök délelőtt megvizsgálják az összes erkélyt, amiket addig tilos használni.

Nem először történt hasonló baleset a fővárosban. 2019 karácsonyán a harminckettesek terén egy első emeleti erkély kőkorlátja dőlt ki. Ketten zuhantak az utcára, mindkét külföldi férfi súlyosan megsérült. Néhány hónappal később a Vámház körúton szintén két külföldi férfi zuhant le. Akkor is az első emeletről, miután nekidőltek a kőkorlátnak, ők is súlyosan megsérültek.

Az RTL Híradó riportját itt nézhetik meg

#Baleset-bűnügy#erkély#baleset#albérlet

Címlapról ajánljuk