Baleset-bűnügy

„Innen élve nem mentek el!” – bárddal követelt pénzt, italt, kávét és cigarettát

rtl.hurtl.hu

2022. január 10. 6:39

Gyilkossági kísérlet miatt nyomozott a rendőrség egy 56 éves budaörsi férfi ellen. 

Gyilkossági kísérlet és fegyveres rablás vádjával állhat bíróság elé egy 56 éves budaörsi férfi, aki egy bárddal támadt ismerőseire Budaörsön – közölte a police.hu. A rendőrség tájékoztatása szerint P. Ernő 2020 augusztusában rabolta ki két ismerősét, pár nappal azután, hogy beengedték az otthonukba.

A férfi azonban ellenük fordult, és pénzt, italt, kávét valqamint cigarettát követelt. Az ismerősei ugyan adtak neki kávét és cigit, és P. Ernő látszólag elégedetten távozott, de nem sokkal később visszatért.

Az 56 éves férfinál egy széles pengéjű bárd volt, és azt kiabálta:

Innen élve nem mentek el!

Ezután jótevőinek esett: mindkét férfit ütötte, rúgta, ahol érte, csapkodott a bárddal, közben pénzt követelt. Végül 34 ezer forintot vett el tőlük, majd távozott.

A rendőrség pár óra múlva elfogta a férfit, aki a kihallgatása alatt tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményt, közölve, hogy ő senkit sem bántott, többször látta, hogy két ismerőse ütötte egymás, és szerinte haragból találták ezt ki róla, hogy eltüntessék.

A rendőrség közlése szerint az egyik áldozat súlyos, a másik könnyebb sérüléseket szenvedett a támadásban, de akár életveszélyesen is megsebesülhettek volna.

A jelenleg is letartóztatásban lévő P. Ernő ellen a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének, testi sértés bűntette kísérletének, valamint felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek – közölte a police.hu.

Nyitókép: A támadáshoz használt bárd. Fotó: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#Belföld#rablás#bárd#balta#budaörs#támadás

Címlapról ajánljuk