Baleset-bűnügy

Halfiléző késsel szurkált össze egy magyar nőt egy magyar férfi Írországban

rtl.hurtl.hu

2022. január 9. 14:06

A karácsonyi késelésben a nő életveszélyesen megsérült, de már jobban van. Az 56 éves N. László ügyét csütörtökön tárgyalta a bíróság.

Életveszélyesen megsebesült egy ötvenes éveiben lévő magyar nő, akit az írországi Corkban egy ugyancsak magyar férfi késelt meg karácsony napján – adta hírül a Telex az Irish Times tudósítása alapján. A többször mellkason szúrt nő már túl van az életveszélyen.

Az 56 éves férfi és a nő veszekedtek, majd a nő elhagyta otthonát, a férfi pedig utána ment egy halfiléző késsel, és kint támadt rá. A mentőket a nő lakásban tartózkodó fia és menye hívta ki.

A nő állapotát a mentők stabilizálták, az elkövető, N. Lászlót pedig nem sokkal arrébb fogták el az ír nemzeti gárda emberei. Csütörtökön már a bíróság előtt kellett megjelennie, négy ügyben emeltek ellene vádat. Két rendbeli potenciálisan támadásra alkalmas fegyver viselése miatt – ugyanis a kés mellett egy balta is volt nála –, továbbá a nő elleni súlyos testi sértés mellett egy fiatalabb férfi megsebesítése miatt is megvádolták.

A tárgyalás egy kissé csúszott, mivel a covid-helyzet miatt kevés elérhető tolmács volt, végül a helyi magyarok közösségéből vállalkozott valaki a fordításra – írta az Irish Times.

Nyitókép: AlasdairW/Wikivoyage

 

#Baleset-bűnügy#késelés#írország#cork#külföldön élő magyarok#családon belüli erőszak#Külföld

Címlapról ajánljuk