Baleset-bűnügy

Covid-tesztállomásokat fosztogatott a budapesti férfi

rtl.hurtl.hu

2022. január 8. 6:32

Nem foglalkozott a koronavírus veszélyével. Sok pénzt és műszaki cikkeket zsákmányolt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága legy 37 éves budapesti férfit gyanúsít lopásokkal és más bűncselekményekkel, aki 2021. október 17. és 2022. január 2. között a főváros több kerületében tevékenykedett.

A férfi először 2021. október 17-én délután osont be egy IX. kerületi bevásárlóközpont egyik előadótermébe, ahonnan a rendezvény szünetében egy táskát emelt el a benne tárolt mobilokkal, pénzzel és bankkártyával együtt. A más nevére kiállított kártyával két alkalommal vásárolt is.

Az enyves kezű férfi ez után saját unokahúga szalagavatóján volt vendég 2021. december 3-án este egy kőbányai művelődési házban, ahol a tanárok részére elkülönített helyiségből egy táskát vett magához, benne pénzzel, telefonnal, okmányokkal és egy bankkártyával.

A bűnlajstrom 2021. december 10-én este is növekedett, amikor a férfi egy ismerőse XVIII. kerületi lakásából orozta el annak telefonját, táblagépét, pénzét, okmányait, bankkártyáját és munkahelyéhez tartozó mágneses ajtónyitóját.

A mágneses eszköz birtokában még éjjel felkereste ismerőse zuglói munkahelyét, ahol az egyik Covid-tesztállomás mintavevő konténerébe így könnyedén bejutott. Onnan ellopott egy számítógépet, egy mobiltelefont, továbbá készpénzt is zsákmányolt.

Két nappal később a besurranó az egyik budapesti vasútállomás öltözőjébe osont be, ahol egy irattárcára tett szert a benne lévő iratokkal és bankkártyával együtt. Utóbbival hétszer vásárolt is.

A tolvaj végül 2021. január 1. délután és 2. hajnal között egy másik Covid-tesztállomásra csapott lee Ferencvárosban, ám a mágneses ajtónyitó, – mivel azt már letiltották – nem nyitotta azt ki.

A férfi akkor erőszakkal felnyitotta a mintavevő konténert, majd egy laptoppal, egy mobiltelefonnal és több mint százezer forinttal távozott onnan.

A ferencvárosi rendőrök az elkövetőt a budapesti H. Sándorként azonosították, akit 2022. január 3-án egy józsefvárosi hotelban fogtak el. Szobájában megtalálták az előző nap ellopott számítógépet, mobiltelefont és a maradék pénzt. 

A többszörös lopással gyanúsított férfi letartóztatását indítványozták a rendőrök.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#koronavírus#teszt#betörés

Címlapról ajánljuk