Baleset-bűnügy

Karácsonykor verte meg a nagymamáját, mert nem találta a pálinkát

rtl.hurtl.hu

2022. január 4. 12:47

Az unoka kutakodni kezdett a 73 éves asszony lakásában, aki nem hagyta szó nélkül a rendetlenséget.

A Salgótarjáni Járásbíróság elrendelte annak a 26 éves férfinak a letartóztatását, aki karácsonykor támadt idős nagymamájára. Az unoka 2021. december 26-án, dél körül, ittasan jelent meg a 73 éves asszony pásztói lakásánál. Amikor a nagymama a lakrészét rövid időre elhagyta, a férfi fel akarta kutatni a korábban a lakásban hagyott pálinkát.

Az időközben visszatérő nagymama szóvá tette a keresés alatt csinált rendetlenséget. Ekkor szóváltás alakult ki, ami alatt a férfi szó szerint ezt mondta a nagymamájának: 

Add elő a pálinkát, mert akkor megütlek.

Az erőszakossá vált unoka ezután megütötte az asszony bal arcát, majd még kétszer a feje tetején is megütötte. A nő 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A férfi többször volt már büntetve, és korábban is követett el erőszakos bűncselekményt a nagymamája ellen. A mostani támadást az előző börtönbüntetéséből szabadulva, a feltételes szabadság időtartama alatt követte el.

A Pásztói Járási Ügyészség a férfi letartóztatását „bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette” miatt kezdeményezte.

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#verés#nagymama#unoka#pálinka

Címlapról ajánljuk