Baleset-bűnügy

Gázpisztoly is előkerült egy szegedi áruházi konfliktusban

rtl.hurtl.hu

2021. december 21. 9:58

Valakinek véletlenül a lábára léptek egy szegedi áruházban, ebből lett fegyveres garázdaság.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik idén márciusban egy áruházban balhéztak – közölte kedden az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak egy szegedi boltban vásároltak. Egyikük már a pénztárhoz tartva figyelmetlenségből rálépett a másik lábára. Ebből olyan heves vita alakult ki, hogy a pénztáros felszólította őket, hogy fejezzék be a hangoskodást, vagy hagyják el az üzletet. A megsértett férfi erre azt mondta: „majd kint megbeszélik a dolgot”, és a bolt előtt valóban megvárta a másikat.

Az áruház előtt folytatták a vitát, szidalmazták és lökdösték egymást, mígnem az a vádlott, amelyik a másik lábára rálépett, elővett egy gáz riasztópisztolyt, és ráfogta a másikra. A megfenyegetett megpróbálta kicsavarni a kezéből a pisztolyt, a földre vitte, miközben azt kiabálta, hogy vigyázzanak, mert fegyver van a férfinál.

A dulakodásnak egy biztonsági őr vetett véget, aki a rendőrség megérkeztéig az elkövetőket a helyszínen tartotta.

Vádiratában a járási ügyészség az egyik elkövetőt garázdaság alapesetével, míg a pisztolyt használó másik férfit minősített garázdaság bűntettével vádolja.

#Baleset-bűnügy#ügyészség#garázdaság#pisztoly#fegyver#szeged#áruház

Címlapról ajánljuk