A Konyhafőnök

Ketrecharcosból A Konyhafőnök finalistája – Íme Roli története!

rtl.hurtl.hu

2021. június 11. 9:41

Beválogatása után csak egy cél lebegett a szeme előtt, hogy megváltoztassa eddigi életét. Kitartó és alázatos munkája pedig meghozta a gyümölcsét, hiszen már csak egy hajszál választja el a konyhafőnök címmel járó elismeréstől és a 10 millió forinttól.

Roli régi álma volt A Konyhafőnökben versenyezni, hiszen már a műsor első évadába is jelentkezett, ahova végül nem sikerült bekerülnie. Elmondása szerint hét év kellett, hogy beérjen, és újra nekivághasson ennek a hatalmas kalandnak. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb momentumait!
 

Mindent egy lapra tett

Külföldi munkahelyét és eddigi életét hátrahagyva, hatalmas reményekkel érkezett a Válogatóra. Mivel mindent felégetett maga mögött és kisfiának is ígéretet tett a továbbjutásra, így nem volt más lehetősége, csak kötényt szerezni. Az előtte álló időszakra csak egy kihívást tűzött maga elé: hogy hírnevet szerezhessen a szakmában.

 


A kezdeti nehézségek

A Casting adás alatt bemutatott tányérja, bár több sebből is vérzett, a séfek mégis bizalmat szavaztak neki. A kék csapat legelső megmérettetésén azonban egyből a veszélyzónában találta magát Kernya Gergővel, ahonnan végül Ő jutott fel a galériára.
 

„Ugyanolyan boldog voltam, mint mikor megszületett a kisfiam!” – mesélte Roli a továbbjutás után.
 


Megküzdött minden egyes tányérjáért

Első veszélyzónás helyezése után figyelmeztetett mindenkit, hogy kössék fel a kötényüket, hiszen ezentúl csak 200%-os teljesítményt fog nyújtani. És így is lett: a versenyző szinte a nézők szeme láttára bizonyította hétről-hétre, hogy csapattársait túlszárnyalva, igenis ott van a helye a Fináléban. Az odáig vezető úton viszont a főzések mellett versenytársaival is meggyűlt a baja. A csapatfeladatok alatt például nem repdesett az örömtől, miután Zsanival kellett együtt dolgoznia az Elődöntőben:
 


A Középdöntőben Márió konyhafőnöksége alatt pedig nem türtőztette magát: kendőzetlenül beszélt társai kompetenciáiról.

A zsűritől is kapott hideget-meleget, hiszen Zé szívatásai elől sem menekülhetett: sikerült például kipörgetnie magának egy elég kemény hátráltatást, ami egyet jelentett: 15 percig nem használhatott elektromos készülékeket a konyhában. Amikor Zé áramszünetet kiáltott, Rolinak Orsi pultjánál kellett folytatnia a főzést:
 


Nem csak mentoraként tekint Ákosra

A séfkabát megszerzése olyan érzés volt számára, mint amikor Superman felveszi a köpenyét. Elmesélte, hogy számára Ákos olyan, mintha a testvére lenne. Nemcsak bátyja és Ákos korának egyezése miatt, hanem a séf apáskodó, mentor stílusa miatt is.
 


Roli védjegye: a csövek

A verseny során szinte minden Döntősre ragadt valamilyen védjegy, ami Roli esetében a „csöves szakács” jelző. Zé azért aggatta rá ezt a megnevezést, mert a versenyző előszeretettel csempészett fel henger formájú elemeket a tányérjára. A későbbiekben pedig már-már követelte a zsűri, hogy készítsen valamilyen cső alakú elemet.
 


Embert próbáló helyzetek

Kétségtelen, hogy A Konyhafőnök a versenyzők tehetsége mellett ingerküszöbüket és teherbírásásukat is próbára teszi. Roli esetében a verseny végén kezdett teher lenni az elvárások súlya. Ez számtalan idegtépő pillanatot és összeomlást okozott számára:
 


Immáron Mengyi oldalán állhat a Fináléban, egy lépésre A Konyhafőnök címtől. Bár hosszú és nehéz volt az út idáig, egy biztos: még csak most jön élete egyik legkeményebb megmérettetése!
 

#A Konyhafőnök#fördős zé#zé közbelép#sárközi ákos#a séfek csatája#rácz jenő#bóza roland

Címlapról ajánljuk