A Konyhafőnök

Dávid Bea utált alapanyagaiból készült főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 25. 20:55

A második feladatban a versenyzőknek egy szerencsekeréken kellett kipörgetniük, hogy melyik zsűritag utált elemeiből főzzenek. Végül mindenki Beát pörgette magának. Kíváncsi vagy, mit szólt Bea az elkészült ételekhez?


Szív:

A szívet kis kockákra vágva megfőzzük egy babérleveles zöldségalaplében, ha megpuhult, olívaolajon átpirítjuk.

 

Rizottó:

Salottahagymát pirítunk, majd beleöntjuk a rizst és készre főzzük a zöldség alaplé segítségével. A kápiakrémet a végén keverjük bele.

 

Kápiakrém:

Megsütjük a paprikát és a paradicsomot kevés olívaolajjal sütőben, ha megpirultak, összepürésítjük őket, a felét hozzákeverjük a rizottóhoz, a másik részét pedig összehúzzuk kevés xantánnal és szifonba töltjük, tálaláskor a tányérra nyomkodunk belőle.

 

Padlizsánsaláta:

A padlizsánt és a cukkinit fele-fele arányban lepirítjuk, sóval-borssal ízesitjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott oregánót és egy negyed citromlevet. 
 

#A Konyhafőnök#recept#jakabos dávid

Címlapról ajánljuk