Dávid Bea utált alapanyagaiból készült főétele
2018. április 25. 20:55
A második feladatban a versenyzőknek egy szerencsekeréken kellett kipörgetniük, hogy melyik zsűritag utált elemeiből főzzenek. Végül mindenki Beát pörgette magának. Kíváncsi vagy, mit szólt Bea az elkészült ételekhez?
Szív:
A szívet kis kockákra vágva megfőzzük egy babérleveles zöldségalaplében, ha megpuhult, olívaolajon átpirítjuk.
Rizottó:
Salottahagymát pirítunk, majd beleöntjuk a rizst és készre főzzük a zöldség alaplé segítségével. A kápiakrémet a végén keverjük bele.
Kápiakrém:
Megsütjük a paprikát és a paradicsomot kevés olívaolajjal sütőben, ha megpirultak, összepürésítjük őket, a felét hozzákeverjük a rizottóhoz, a másik részét pedig összehúzzuk kevés xantánnal és szifonba töltjük, tálaláskor a tányérra nyomkodunk belőle.
Padlizsánsaláta:
A padlizsánt és a cukkinit fele-fele arányban lepirítjuk, sóval-borssal ízesitjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott oregánót és egy negyed citromlevet.