Péter paradicsomlevese
2018. április 24. 21:00
A mai nap első feladatában a versenyzőknek paradicsomlevest kellett készítenie, háromféle levesbetéttel. A Séf adott nekik egy kis inspirációt, a főzés után pedig jöhetett is a kóstolás!
Fehérboros paradicsomleves, hátszínszeletekkel, koktélparadicsomkrémmel, céklazselével
Recept:
1. Fehérborban, fokhagymán, salottán megpirítjuk a sárgaparadicsomokat, majd felhigítjuk vajjal és tejszínnel, leturmixoljuk és átszűrjük, majd tálalótálban félretesszük.
2. A koktélparadicsomot olajon lepirítjuk, majd főzzük, ízesítjük, turmixban kis tejszínnel krémesítjük, leszűrjük, xantánnal állagot javítunk, majd szifonba töltjük és hűtőbe tesszük.
3. A steaket beolajozzuk, majd serpenyőben medium-rare-re sütjük, pihentetjük, sózzuk, borsozzuk, vékony csíkokra vágjuk, majd egy formába tesszük és ráöntjük az ízestett céklalevet elasztic-kal, hűtőben pihentetjük.
4. Zöldparadicsomot karikákra vágjuk, lepirítjuk.