Andrea paradicsomlevese
2018. április 24. 21:00
A mai nap első feladatában a versenyzőknek paradicsomlevest kellett készítenie, háromféle levesbetéttel. A Séf adott nekik egy kis inspirációt, a főzés után pedig jöhetett is a kóstolás!
Paradicsomleves, nyulas pelmenyivel, nyúlcombbal, ricottával töltött paradicsommal és parmezán ropogóssal
A nyúlcombról lefejtjük a csontokat, a combrészt formázzuk, a csontot tisztítjuk és a húsrészt visszahajtva, folpackkal és alufóliával labdává formázzuk.
A comb nyesedéket apróra vágott vöröshagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk.
A csontokat lepirítjuk, vöröshagymával, sárgarépával, szárzellerrel, kevés fokhagymával, fehérborral felöntjük, hozzáadjuk a felkockázott vegyes paradicsomot és medvehagymát, majd forraljuk, sóval, borssal ízesítjük. Amikor kész, leszűrjük. Közben az apróra vágott friss paradicsomot szűrőbe vagdaljuk, sózzuk és kicsöpögtetjük a levet, amit szintén a leveshez öntünk. A szín javítása érdekeben pár szelet céklával nagyon lassan melegítjük, hogy ne essen szét az állaga, végül leszűrjük és kiöntőbe öntjük.
A pelmenyi tésztáját lisztből, tojásból, tejfölből, kevés sóval összegyúrjuk és kicsit hűtőben pihentetjük. Ha kész, lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsszaggatóval kiszúrjuk és a darált hússal megtötjük, félhold alakúra hajtjuk, a két szélét ellentétes irányban összezárjuk. Sós, koriandermagos vízben megfőzzük, végül vajon megfuttatjuk.
A formázott nyúlcombot forró vízbe tesszük, 20 perc elteltével kivesszük, vajon, fokhagymával és kevés gyömbérrel körbepirítjuk, majd darált tökmagba forgatjuk.
A ricottát elkeverjük apróra vágott snidlinggel, medvehagymával, sóval, borssal, kevés tabascóval és kivájt koktélparadicsomba töltjük.
Végezetül snidlinget és medvehagymát olajjal turmixolunk, leszűrjük és tálaláskor a feltétek alá öntjük.