A Konyhafőnök

Andrea paradicsomlevese

rtl.hurtl.hu

2018. április 24. 21:00

A mai nap első feladatában a versenyzőknek paradicsomlevest kellett készítenie, háromféle levesbetéttel. A Séf adott nekik egy kis inspirációt, a főzés után pedig jöhetett is a kóstolás!


Paradicsomleves, nyulas pelmenyivel, nyúlcombbal, ricottával töltött paradicsommal és parmezán ropogóssal
 

A nyúlcombról lefejtjük a csontokat, a combrészt formázzuk, a csontot tisztítjuk és a húsrészt visszahajtva, folpackkal és alufóliával labdává formázzuk.

A comb nyesedéket apróra vágott vöröshagymával ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk.

A csontokat lepirítjuk, vöröshagymával, sárgarépával, szárzellerrel, kevés fokhagymával, fehérborral felöntjük, hozzáadjuk a felkockázott vegyes paradicsomot és medvehagymát, majd forraljuk, sóval, borssal ízesítjük. Amikor kész, leszűrjük. Közben az apróra vágott friss paradicsomot szűrőbe vagdaljuk, sózzuk és kicsöpögtetjük a levet, amit szintén a leveshez öntünk. A szín javítása érdekeben pár szelet céklával nagyon lassan melegítjük, hogy ne essen szét az állaga, végül leszűrjük és kiöntőbe öntjük.

A pelmenyi tésztáját lisztből, tojásból, tejfölből, kevés sóval összegyúrjuk és kicsit hűtőben pihentetjük. Ha kész, lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsszaggatóval kiszúrjuk és a darált hússal megtötjük, félhold alakúra hajtjuk, a két szélét ellentétes irányban összezárjuk. Sós, koriandermagos vízben megfőzzük, végül vajon megfuttatjuk.

A formázott nyúlcombot forró vízbe tesszük, 20 perc elteltével kivesszük, vajon, fokhagymával és kevés gyömbérrel körbepirítjuk, majd darált tökmagba forgatjuk.

A ricottát elkeverjük apróra vágott snidlinggel, medvehagymával, sóval, borssal, kevés tabascóval és kivájt koktélparadicsomba töltjük.

Végezetül snidlinget és medvehagymát olajjal turmixolunk, leszűrjük és tálaláskor a feltétek alá öntjük.

#A Konyhafőnök#recept#paradicsomleves

Címlapról ajánljuk