A Konyhafőnök

A piros csapat vízparti növényekből készült étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 20. 21:05

A második feladatban vízparti növények vártak a csapatokra, de mielőtt nekikezdtek volna a főzésnek, a Séf adott nekik poár tippet. Kíváncsi vagy a kóstolásra?


A polipnak lábait megfőzzük sós vízben, hogy jól megpuhuljon. Majd kevés fele olaj, fele vajon jó kérgesre pirítjuk.

Zselés algás alaplé: felteszünk főzni 4 részbe vágott burgonyát, citrom füvet, algát, kevés új hagymát. Végül előre lepirított rizst teszünk bele, amit már összezúztunk, vagy örültünk. Sót nem teszünk bele, mert az alga nagyon sós. Ha kóstoljuk a sósságot, citromlével ellensúlyozzuk. Majd ha kellően összefőttek az ízek, finom szűrőn átszűrjük, hogy tiszta levet kapjunk. Kicsi forralóban tovább formáljuk, elasztint teszünk bele.  Majd egy lapos formába kiöntjük, hogy megdermedjen. Vékony polip karikákat vágunk és a dermedés előtt beletesszük az elasztinos alaplébe. Ha megdermedt, akkor óvatosan kocka alakban kívájjuk őket.

Köret: pirított cukkini és póréhagyma karikák és golyók. Egyszerű forró serpenyőben pici olajon és vajon meg barnítjuk a cukkini korongot és a golyókat is.
 

#A Konyhafőnök#recept#piros csapat#2. feladat

Címlapról ajánljuk