A Konyhafőnök

A piros csapat főzelékei

rtl.hurtl.hu

2018. április 20. 21:05

A harmadik feladatban háromféle főzeléket kellett készítenie a csapatoknak. Hogy hogyan is sikerültek az ételek? Nézd meg a kóstolást!


Zelleres fehérrépa főzelék, vajas sárgarépával és fasírttal

A zellert és a fehérrépát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk benne a póréhagymát, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, kicsit összepirítjuk. Fokozatosan hozzáadunk vizet, hogy megpuhuljon. A puha zöldségeket turmixgépbe rakjuk és simára keverjük. Lábosba öntjük, kis hideg vajjal krémesítjük.

A sárgarépát karikákra vágjuk, leforrázzuk sós vízben, majd kevés vajon, kis fehérborecettel lepirítjuk.


Fasírt

A húst összekeverjük a tojássárgájával, sóval, borssal. A vöröshagymát kockára vágjuk és megfonnyasztjuk olajon, majd mellette megfonnyasztjuk az apróra vágott fokhagymát is. Kicsit hagyjuk, hogy kihűljön, majd beledolgozzuk a húsba. A húsos keverékből golyókat formázunk, megforgatjuk pankó morzsában és bő olajban készre kisütjük.
 

Sóska főzelék medvehagymás túrógolyóval

A sóskát kb. 10 másodpercig blansírozzuk, majd jeges vízben kihűtjük. Lepürésítjük turmixgépben, kiöntjük egy lábosba, majd tejszínnel, egy kevés cukorral, sóval, borssal ízesítjük.

Medvehagymás túrógolyó

A juhtúrót simára keverjük a ricottával, a medvehagymát apróra vágjuk. Összedolgozzuk a hozzávalókat, sóval, lime héjjal ízesítjük. Kicsit vizes kézzel golyókat formázunk belőle.

Karalábé főzelék, cukkíni fasírt

A karalábét megpucoljuk, kockára vágjuk és sós, cukros, vajas vízben puhára főzzük, pár levél medvehagymával. Ha megpuhult, lepürésítjük, kiöntjük egy lábosba, kevés vajjal krémesítjük. Karalábévájóval kis gömböket formázunk, azokat is leforrázzuk, majd vajon, sóval lepirítjuk.

Cukkinifasírt

A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, hogy kiengedje a levét. Kb. 10 perc után alaposan kinyomkodjuk, összekeverjük a tojássárgájával, liszttel, fűszerekkel. Kisebb pogácsákat formázunk belőle, majd kevés forró olajon kisütjük mindkét felét.

#A Konyhafőnök#recept#piros csapat#főzelék

Címlapról ajánljuk