A Konyhafőnök

A piros csapat borjúszűzből és tonhal konzervből készült étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 20. 21:05

Az első feladatban szűzből és tonhal konzervből kellett főételt alkotnia a csapatoknak. Kíváncsi vagy, hogyan sikerültek az ételeik? Nézd meg itt a kóstolást!


Sütőben sült sárgarépa, paszternák: a csumáját levágjuk, meghámozzuk. Majd meglocsoljuk olíva olajjal és fehér borecettel. Só, bors, kevés cukor.

Paszternákos, zeller püré: bő tejben, sóval, borssal, fokhagymával puhára főzzük a paszternákot és a zellert. Botmixerrel pépesítjük. A végén vajat adunk hozzá, hogy krémesebb legyen. A végén szűrőn is átnyomjuk.

Roppanós köles: enyhén sós vízben megfőzzük a kölest , majd ha puhára főtt, bő olajban kisütjük. Szűrővel kiszedjük, papíron felitatjuk.

Szűz sütése: kevés olajon, magas hőfokon kérgesítjük, majd ha kellő kérget kapott, kicsit visszaveszük a lángot és tovább sütjük.
 

#A Konyhafőnök#recept#piros csapat#1. feladat

Címlapról ajánljuk