A Konyhafőnök

A piros csapat pastái

rtl.hurtl.hu

2018. április 19. 21:05

A második feladatban a zsűri kedvenc tésztáit kellett elkészítneie a csapatoknak, Gianni útmutatása alapján. Kíváncsi vagy, hogyan sikerültek a pasták? Nézd meg a kóstolást!


Ravioli töltelék:

A cukorborsót sós vízben lefőzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk. Vajat adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. Ízlés szerint még sóval és fekete borssal ízesítjük. Parmezánt adunk hozzá, majd újra pépesítjük botmixerrel.
 

Tortellone töltelék:

Vajon lepirítjuk a ledarált barna csiperke gombát és simei gombát. Majd, mint egy besamelt, lisztet szórunk hozzá. Kevés tejet öntünk hozzá, és amikor picit összeáll, mascarponét adunk hozzá.
 

Tészta: 100 g liszthez egy tojás, csipet só, pár csepp olívaolaj

A rózsaszín tészta: ugyanaz a recept, csak plusz céklaport adunk hozzá
 

Bolognai ragu: olívaolaj, sárgarépa, angolzeller, vöröshagyma, darált hús, koktélparadicsom, kápia paprika

A 200 fokra előmelegített sütőbe berakjuk a kápia paprikát és a koktélparadicsomot. A répát, a hagymát, az angolzellert apró kockákra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk. Erre borítjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.
 

#A Konyhafőnök#recept#piros csapat#pasta#tészta#ravioli#lasagne

Címlapról ajánljuk