A Konyhafőnök

A kék csapat piros főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 17. 21:05

A második feladatban egy piros pult várt a csapatokra. A fő feladatuk az volt, hogy piros színű főételt alkossanak. A Séf persze adott nekik pár tippet a főzés előtt. Kíváncsi vagy, hogyan sikerültek a tányérok? Nézd meg itt a kóstolást!


Cékla szalma: a vörös céklát juliennere vágjuk, lesózzuk, majd napraforgó olajban ropogósra sütjük.

Hibiszkuszos lilahagymalekvár: a lilahagymát felkockázzuk, cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a hagymát és a többi alapanyagot. A hibiszkuszból egy főzetet keszítetünk, amit a lekvárhoz adagolunk.

Ribizli vörösbor redukcióban: vörösbor, fahéj, cukor, só. A vörösbort visszaforraljuk kb. 1 evőkanálnyi mennyiségre, hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd a ribizliket beleforgatjuk.

Cékla püré: a céklát és a hagymát vízben puhára főzzük, majd leturmixoljuk, átszűrés után xantannal sűrítjük a megfelelő állag elérése érdekében.
 

Égetett tészta

10 dkg vaj, 10dkg víz (itt most céklalé és ribizlilé keveréke) csipet só, 4 db tojás. A vajat vízzel felforraljuk, belekerül a liszt, amíg homogén masszává nem áll össze, addig kell a tűzön "égetni", amíg az edény alján némi hártya képződik. Robotgépbe áttesszük a tésztát, és egyenként hozzáadjuk a tojást, tojásonként 1 percig keverjük. Akkor jó, ha homogén, viszonylag merev tésztát kapunk. Habzsákba töltjük és a kívánt méretre formázzuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20 percig sütjük.

A húst lehártyázzuk és apró kockákra vágjuk. Salotta hagymát, fokhagymát, gyömbért napraforgó olajon üvegesre pároljuk, felöntjük borral, borssal, köménnyel fűszerezzük. A húst egy külön serpenyőbe, némi olajon körbepirítjuk és a pörzsanyaggal együtt a vörösboros hagymás alaphoz adjuk, sózzuk és rozmaring ágat teszünk bele. Hagyjuk párolódni, figyeljünk a folyadék pótlására. Sűrítésnek vajat használunk. 

#A Konyhafőnök#recept#kék csapat#2. feladat

Címlapról ajánljuk