A Konyhafőnök

A kék csapat csapatmangalica variációi

rtl.hurtl.hu

2018. április 17. 21:05

Az első feladatban két óriási féldisznót kaptak a csapatok, ezekből kellett háromféle húsrészt kivágniuk. Vajon hogyan teljesítettek? A kóstoláson kiderült!


A karajokat sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük. Körbepirítotjuk mangalica zsíron, majd betesszük a sütőbe húzódni. Végül serpenyőben készre glasszírozzuk. A császárt sörrel és hagymákkal a beirdalás után betesszük a sütőbe. A legvégén serpenyőben készre pirítjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk. A zsíros bőrös részeket a saját zsírjában kisütjük.
 

Hagymás szósz:

A sört visszaredukáljuk. A hagymákat és a fokhagymát megfonnyasztottuk és tejszínnel felhúzzuk. Hozzáöntjük a sört, majd leturmixoljuk. Turmixolás után tejföllel és tejszínnel dúsítottuk. Ízesítettük ecettel és sóval. A paszternák ropogóst szárítjuk, majd sütőben ropogósra sütjük.
 

Snidling olaj: snidlinget olajjal összeturmixoljuk, majd leszűrjük. Sóval ízesítjük.
 

Nudli és a hagyma recept:

Sós vízben megfőzzük az apróra vágott sárga burgonyát, a lila burgonyát szintén sós vízben, de héjával együtt főzzük, hogy ne veszítse el a színét. Ha megfőtt, hagyjuk kicsit hűlni, majd tojás sárgájával, sertés zsírral és annyi liszttel, amennyit felvesz, tésztát gyúrunk, sózzuk (adhatunk hozzá zöldfűszert is). Ugyanígy járunk el a lila burgonyával is, megpucoljuk és áttörjük, majd liszttel, tojás sárgájával, sóval egyneműre gyúrjuk. Mindkettő tésztát hűtőben pihentetjük. Átgyúrjuk és nudlit formázunk belőle, forró, sós olajos vízben készre főzzük. Átforgatjuk a sertés zsírban, petrezselyemmel és magos mustárral.

A gyöngyhagymákat sertés zsírral, rozmaringgal, sóval levákumozzuk és gyöngyöző vízben roppanósra főzzük. Hideg vízfürdőbe tesszük, majd a vákumból kivéve, félbe vágjuk, forró serpenyőben lepirítjuk, hogy kapjon egy kis színt, ezután szirmaira szedjük, később ebbe töltjük a zöld olajat.
 

#A Konyhafőnök#recept#kék csapat

Címlapról ajánljuk