A piros csapat túrós csuszás desszertje és főétele
2018. április 16. 21:05
A harmadik feladatban nemcsak háromféle menzás ételt kellett újragondolnia a csapatoknak, de a desszert verziójukat is ki kellett találniuk. Bea viszont nagyon nem volt elégedett a csapatokkal a kóstoláson!
A desszert
A cérnametéltet forró vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A túrót áttörjük krumplinyomón, habosítjuk a tejföllel, tejszínnel, beletesszük a vanília kikapart magját, porcukrot, citrusokat. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd összekeverjük a tésztával.
A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, egy sávban megtöltjük a túrós cérnametéltes töltelékkel, egy konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, majd 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sodóhoz: 0,25 l tej, 0,25 l tejszín, 1 vanília kikapart magja, 2 ek. cukor, 6 tojás sárgája
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A tejet, tejszínt felfőzzük a vaníliával, hőkiegyenlítjük a tojásokkal, és tovább melegítjük, amíg be nem sűrűsödik, lassú tűzön.
A tészta
10 dkg liszt, 1 tojás, pár csepp olívaolaj, só – a hozzávalókat tésztává gyúrjuk, majd kinyújtjuk vékonyra.
Töltelék:
Túró, pirított szalonna, a szalonna zsírja, tejföl, só, bors
A túrót kikeverjük a pirított szalonnával, a szalonna kisült zsírjával, sózzuk, borsozzuk.
A kinyújtott tésztából korongokat vágunk, majd az egyik felébe kanalazunk tölteléket, megkenjük a tészta szélét tojással és behajtjuk, a szélét egy villával lenyomkodjuk. Forró, sós vízben kifőzzük, majd kevés szalonnazsíron lepirítjuk.