A Konyhafőnök

A piros csapat túrós csuszás desszertje és főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 16. 21:05


A desszert

A cérnametéltet forró vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A túrót áttörjük krumplinyomón, habosítjuk a tejföllel, tejszínnel, beletesszük a vanília kikapart magját, porcukrot, citrusokat. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd összekeverjük a tésztával.

A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, egy sávban megtöltjük a túrós cérnametéltes töltelékkel, egy konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, majd 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A sodóhoz: 0,25 l tej, 0,25 l tejszín, 1 vanília kikapart magja, 2 ek. cukor, 6 tojás sárgája

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A tejet, tejszínt felfőzzük a vaníliával, hőkiegyenlítjük a tojásokkal, és tovább melegítjük, amíg be nem sűrűsödik, lassú tűzön.
 

A tészta

10 dkg liszt, 1 tojás, pár csepp olívaolaj, só – a hozzávalókat tésztává gyúrjuk, majd kinyújtjuk vékonyra.
 

Töltelék:

Túró, pirított szalonna, a szalonna zsírja, tejföl, só, bors

A túrót kikeverjük a pirított szalonnával, a szalonna kisült zsírjával, sózzuk, borsozzuk.

A kinyújtott tésztából korongokat vágunk, majd az egyik felébe kanalazunk tölteléket, megkenjük a tészta szélét tojással és behajtjuk, a szélét egy villával lenyomkodjuk. Forró, sós vízben kifőzzük, majd kevés szalonnazsíron lepirítjuk.
 

#A Konyhafőnök#recept#piros csapat

Címlapról ajánljuk