A Konyhafőnök

A piros csapat tengeri étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 16. 21:05

Az első feladatban egy látványos rákhajó várta a csapatokat, amelyen rengeteg különlegesség bújt meg. A válogatás után jöhetett is a főzés, utána pedig a zsűrin volt a sor, hogy végigkóstolja az ételeket.


A rák fejéből, páncéljából mártás csinálunk. Először lepirítjuk a rákot olajban, utána hozzáadjuk a zöldségeket (hagymát, paradicsomot, sárgarépát, kevés angol zellert, citrom füvet) ezt össze pirítjuk és utána felhozzuk vízzel. Ezután fűszerezzük a hal locsoló levével, kevés lime-mal és curry pasztával.

A fő eleme az ételnek a languszta, a Szent Jakab kagyló és az Abalon kagyló. A kagylót szépen megtisztítjuk, a ráknak a farkát használjuk fel: a rákot leforrázzuk egy alaplében (koriander, angol zeller). Majd a kagylót és a rákokat először forró olajban lepirítjuk, illetve a közepén egy kicsi vajat adunk hozzá és készre sütjük, nem túl készre, hogy jó legyen.

Tabulé recept:

Dinszteljük hagymát, de hogyha van bármilyen csirke vagy zöldség alaplevünk, az is tökéletes, csak egy kis alap ízt akarunk neki adni. A kuszkuszt ugyanannyi forró vízzel, amennyi a kuszkusz mennyisége felöntjük és lefedjük. Összevágunk nagyon sok petrezselymet, koriandert, újhagymát reszelünk bele citromhéjat, narancshéjat és egy kis lime héját is, illetve ezeknek a levét is ízlés szerint beletesszük. Locsolunk bele még olíva olajat is, sót, borsot, majd amikor a kuszkusz kihűlt, akkor összekeverjük. Az egésznek a lényege az, hogy több legyen a zöld benne, mint maga a kuszkusz, addig ízesítsük, amíg kapunk egy nagyon friss illatos köretet.

Marinád: fél lime leve, 1 tk. soya szósz, 3 tk. szezámolaj, kisebb csokor koriander, mangó, bambuszgyökér szeletelve

A marinád hozzávalóit felvágjuk és összekeverjük.
 

#A Konyhafőnök#recept#piros csapat

Címlapról ajánljuk