A Konyhafőnök

A piros csapat ládás meglepetése

rtl.hurtl.hu

2018. április 16. 21:05

A második feladatban titokzatos ládákat eresztett le a zsűri a csapatok előtt, akik csakis a szaglásukra támaszkodhattak a választásnál.


A burgonyából még héjasan egy karalábévájóval golyókat vágunk, majd fokhagymás tejben megfőzzük. A kifőtt burgonyagolyókat vajon lepirítjuk.

A másik burgonyából egyforma hasábokat vágunk, azokat csak 5 perc alatt leforrázzuk ugyanebben a tejben, majd bepanírozzuk, liszt, tojás, pankó morzsába. A hasábokat bő olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk, majd egyforma kockákra vágjuk. Lobogó, sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomóval áttörjük, majd a vajjal és a tejjel habosítjuk. Átpasszírozzuk egy szűrőn, szifonba töltjük 2 patronnal, majd tálalásig felrázva hagyjuk a szifont.
 

A csirkeroládhoz

A csirkemelleket leformázzuk, majd a leeső részekből, a bőrből, tejszínből és fűszerekből készítünk egy krémet. A krémet kikenjük egy fóliára, majd ráhelyezzük a formázott csirkemellet, szorosan feltekerjük, majd alufóliába is betekerjük és kb. 80 fokos vízben 20 percig főzzük.

A roládokat kicsomagoljuk, majd olívaolajon körbe pirítjuk.
 

A kávés morzsához: kávé 15 gramm, só, liszt 80 gramm, vaj 80 gramm

A hozzávalókból egy tésztát gyúrunk, azt a mélyhűtőbe tesszük 30 percre, majd darabokra tépjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
 

#A Konyhafőnök#piros csapat#recept

Címlapról ajánljuk