A Konyhafőnök

A kék csapott rakott krumplis desszertje és főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 16. 21:05


A főétel

A reszelt burgonyát olajban mindkét oldalán megsütjük, ropogósra. Burgonyát főzünk, ha megfőtt, kolbász zsírral pürésítjük és vajat adunk hozzá, sóval őrölt köménnyel fűszerezzük. A tojást 5 percesre főzzük. Tejszínt és sajtot homogenizálunk, majd tejföllel dúsítjuk, sóval és borssal fűszerezzük, szifonba töltjük és tálalás előtt nyomjuk a tányérra. 4 rétegben egymásra tesszük, közé a püré és kolbász morzsa megy. Tetejére helyezzük az 5 perces tojást. 
 

Rakott krumpli rétes

Burgonyát főzünk, egy részét pürésítjük, másik részét rusztikusan hagyjuk, cukorral vaníliával és lime héjával ízesítjük mascarponéval homogenizáljuk. 2 tojás habját felverjük csipet sóval. A réteslapokat napraforgó olajjal ragasztjuk össze, a tölteléket eloszlatjuk rajta a tojáshabbal együtt, megszórjuk kolbásszal is. A vanília sodóhoz egy tojást 15 dkg cukorral és vaníliával gőz felett felverünk,  majd a megfelelő állagig lazítjuk tejjel és tejszínnel. 10 dkg cukrot karamellizálunk, majd egy kis vajjal sűrítjük, 2 sütőpapír között kinyújtjuk és megszórjuk a tetejét kolbász morzsával, kidermesztjük. Tálaláskor a sodóra még lime héjat reszelünk és mentával díszítjük.
 

#A Konyhafőnök#recept#kék csapat

Címlapról ajánljuk