A Konyhafőnök

A kék csapat tengeri étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 16. 21:05

Az első feladatban egy látványos rákhajó várta a csapatokat, amelyen rengeteg különlegesség bújt meg. A válogatás után jöhetett is a főzés, utána pedig a zsűrin volt a sor, hogy végigkóstolja az ételeket.


Szent Jakab-kagyló póréhagyma textúrákkal
 

Sous vide póréhagyma: pórehagyma, vaj, só (vákumban, forró vízben főzzük)

Póréhagyma tarte: póréhagyma, mascarpone, tejszín, ricotta, bacon, tojás

A mascarponét, ricottát, a tojást, és tejszínt összekeverjük, megsütjük. Sütés után összekeverjük a baconnel, és visszatöltjük a póréhagyma korongba.

Jakab kagyló espuma: a marinált kagylót lesütjük, a tojáshoz lassan adagoljuk a barna vajat, a kagylókat leturmixoljuk, összekeverjük, szifonba tesszük.)

Rosé boros “burre blanc”: a bort a hagymával redukáljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, miután visszaforrt, egy pár csepp vizet adunk hozzá és elkezdjük a vajat hozzáadni, amikor elérte a kellő állagot leszűrjük, sóval, lime-al ízesítjük.
 

#A Konyhafőnök#recept#kék csapat

Címlapról ajánljuk