A Konyhafőnök

A kék csapat ládás meglepetése

rtl.hurtl.hu

2018. április 16. 21:05

A második feladatban titokzatos ládákat eresztett le a zsűri a csapatok előtt, akik csakis a szaglásukra támaszkodhattak a választásnál.


Roquefortos nyúlgerinc, káposztákkal és kumkvattal
 

A nyúlgerincet kifilézzük, majd a romanesco karfiolból készült pürét roquefortos sajttal dúsítjuk, ezt a húsba töltjük. Feltekerjük fóliába, majd lassan puhára főzzük, a csontjából készült jusben glasszírozzuk.

A káposztából chipset készítünk, bő forró olajban. A romanescot rózsáira szedjük, puhára főzzük, tálalásig félre tesszük. A kumkvatot megfőzzük, ízesítjük. Az egész fűszereket kivesszük, miután megpuhult, majd turmixoljuk, újból szűrjük. A káposzták főzővízéből veloutét készítünk, ez a tányér mártása.
 

#A Konyhafőnök#recept#kék csapat

Címlapról ajánljuk