A Konyhafőnök

A piros csapat sajtos finomságai

rtl.hurtl.hu

2018. április 12. 21:10

Az első feladatban háromféle sajtos ételt kellett készítenie a versenyzőknek, ráadásul csapatokban. A kóstoláson pedig eldőlt, hogyan is vették együtt ezt az akadályt.


Arancini mozarellával & Sajtos szufflé & Céklás ravioli kecskesajttal töltve sajtmártással

 

Ravioli:

A lisztet a tojással, céklaporral elkeverjük, só hozzáadásával. Közben a céklát szeletekre vágva gyorsan blansirozzuk, hogy megfesse a víz színét a cékla. Ebből a léből annyi folyadékot öntünk a lisztes keverékre, hogy megfelelő állagú tésztát gyúrjunk. Folpackba csomagolva, hűtőben pihentetjük 20 percig.

Amikor letelik az idő, tésztanyújtó gépen, a fokozatok emelésével nyújtjuk ki a szükséges tésztát, egymás után többször ismételve a folyamatot, míg vékony tésztát kapunk.

A töltelékhez a kecskesajtot a ricottával elkeverjük, metélőhagymával ízesítjük.

A tésztából kerek kiszúróval lapokat formázunk, rátesszük a tölteléket, ujjbeggyel megkenjük a tészta szélét, erre ráhelyezzük a fedő tésztalapot, szorosan lelapogatjuk, összeragasztjuk a széleit. Forró, sós vízben megfőzük, amikor kész, felforrósított vajjal és vékonyra szelt metélőhagymával megszórjuk.


Arancini:

A rizottórizsből, alapléből és a fehérborból krémes rizottót készítünk, só, fehérbors és sáfrány hozzáadásával.

Amikor kész, nagyobb gombócot formázunk, belenyomjuk a sajtot, újra formázzuk, majd kipanírozzuk (lisz, tojás, pankómorzsa), és bő olajban kisütjük.


Sajtos szufflé:

Besamellt készítünk, ebbe óvatosan belekeverjük a tojássárgát, a reszelt sajtot, majd a felvert fehérjehabot. Kivajazott szufflé formákba, félig töltjük és vízfürdőben készre sütjük.
 

#A Konyhafőnök#recept#piros csapat

Címlapról ajánljuk