A Konyhafőnök

Dávid első étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 9. 21:10

Az első feladatban a versenyzők választhattak, hogy Bea vagy a Séf alapanyagaival szeretnének inkább dolgozni. A kóstoláson persze eldőlt, hogyan teljesítették a kihívást.


Alapanyagok: 1 egész tintahal, 100g rizs, 8-10 szem olívabogyó, 1db cukkini, 1dl fehérbor ecet, cukor, fokhagyma, gyömbér, 1db édeskömény, 1db lime, só, szójaszósz, olívaolaj, vaj
 

Elkészítés:

A töltelékhez megfőzzük a rizst, majd a megfőtt rizshez hozzáadjuk a feldarabolt olívabogyót. A rizses masszát betöltjük a tintahalba és félrerakjuk. A cukkini felét egy hámozóval vékony szeletekre vágjuk és egy fehérboros. ecetes, cukros, sós marinadba tesszük. A meleg cukkini salátához lepirítjuk a cukkini kockákat, majd fokhagymával, sóval és gyömbérrel ízesítjük. Az édesköményt csíkokra felszeleteljuk. Sóval, limelével ízesítjük. 

A megtöltött tintahal mindkét oldalát magas hőfokon lepirítjuk, majd felöntjük kevés szójaszósszal és vízzel. 10 percig hagyjuk párolódni. A kész tintahalat kivesszük a besűrűsödött szójaszószból, leszűrjük az így keletkezett mártást és vajjal sűrítjük.
 

#A Konyhafőnök#jakabos dávid#recept#1. feladat

Címlapról ajánljuk