A kék csapat streed food-jai
2018. április 5. 21:10
Az első feladatban háromféle gourmet street food-ot kellett készítenie a csapatoknak. Az óriási hajrá után pedig jöhetett is a kóstolás.
Kolbász:
marhahús, só, bors, rozmaring, piros fűszerpaprika, fokhagyma, snidling - mindet összekeverjük és beletöltjük a bélbe.
Marinált sült kápiapaprika:
1 db kapia paprika, só, bors, bazsamecet, hagyma, paradicsom, olívaolaj
A paprikát 200 fokon megsütjük, kb. 20perc alatt. Ha kész, kivesszük a sütőből, fólia alatt hagyjuk pihenni, hogy levet eresszen. Utána hozzáadjuk a többi összetevőt, és leturmixoljuk.
Készítünk egy lángos tésztát: langyos sütőben kelesztjük, mikor elkészül, kis gombócot tépünk le belőle, felütünk egy tojást, és ketté választjuk. A kezünkbe hajtjuk a tésztát és belerakjuk a tojássárgáját, jó alaposan összezárjuk a végeit és félkör alakban, forró olajban kisütjük.