Tomi zöldség textúrái
2018. április 4. 21:10
A második feladatban a versenyzőknek egyféle zöldségből kellett a legtöbbet kihozniuk: különböző textúrákban kellett megmutatniuk az ételükben. Persze előtte a Séf is adott egy kis inspirációt. Kíváncsi vagy a kóstolásra? Nézd meg itt!
Véreshurkával töltött szűz karfiol textúrákkal
A szüzet lehártyázzuk, felvágjuk, ki klopfoljuk. A hurkából masszát készítünk, majd a húsra helyezzük. Sóval-borssal ízesítjük. Majd feltekerjük fóliába. 180 fokon, 10-14 percig légkeverésen sütjük.
A karfiolt rózsáira szedjük. Puhára főzzük. A maradék karfiolt lereszeljük, a levét kinyomkogjuk. Az így kapott levet agar-agarral sűrítjük, ízesítjük sóval, borssal, citromlével, formába töltjük, majd hűtőben pihentetjük.
A reszelék másik felét kiterítjük egy sima felületre, majd a kész húst ebben bundázzuk. Tálalásig félretesszük.
A kész karfiol püréhez tojás sárgáját adunk, vízgőzön hőkezeljük, majd szifonba töltjük. A konyhai gépben jeget aprítunk, ehhez adjuk a karfiol krémet, és egyneműsítjük.