Tomi tengeri élőlényekből készült ételei
2018. április 4. 21:10
Az első feladatban egy tengeri pult várt a versenyzőkre, akiknek a Séf bemutatója és a válogatás után egy előételt és egy főételt kellett alkotniuk. Nézd meg itt a kóstolást!
Aromás gőzben készült makréla fekete kagylóval, kelbimbóval és mangó textúrákkal
A paprikát, a mangót lepírtjuk, apró kockára vágjuk. A mangót is apró kockára vágjuk és a pirított meleg paprika melegével hőkezeljük. A visszamaradt mangóból egy krémet készítünk, ízesítjük citromlével, sóval, cukorral, majd a paprika kockával és a mangó kockával átforgatjuk.
A kelbimbót feltesszük főzni. A kész kelbimbót leveleire szedjük, majd a visszamaradt kelbimbóból zöldborsóval pürét készítünk.
A shitake gombát háromszög formára vágjuk, magas lángon rápirítunk, tálalásig félretesszük. A fekete kagylót fehérboros alaplében készre főzzük.
Rockefeller osztriga spárgával és algával
Az osztrigát felnyitjuk, a húsát jégágyra tesszük. A kagylókat a forróvízben tisztára főzzük. Elkészítjük kiviből a marinádot.
A spárga fejeket megtisztítjuk, blansírozzuk, majd tálalásig félretesszük. Az algát blansírozzuk, majd kivis vineigrettel ízesítjük és ebben a lében forgatjuk át a spárgákat is.
Az osztrigák héjába marinált algát helyezünk elsőként, erre kerül az osztriga. Díszítésnek és textúrának curry ropogóst készítünk, amely liszt, olaj, currypor és víz elegye. Majd serpenyőben sütjük készre.