A Konyhafőnök

Tomi tengeri élőlényekből készült ételei

rtl.hurtl.hu

2018. április 4. 21:10

Az első feladatban egy tengeri pult várt a versenyzőkre, akiknek a Séf bemutatója és a válogatás után egy előételt és egy főételt kellett alkotniuk. Nézd meg itt a kóstolást!


Aromás gőzben készült makréla fekete kagylóval, kelbimbóval és mangó textúrákkal
 

A paprikát, a mangót lepírtjuk, apró kockára vágjuk. A mangót is apró kockára vágjuk és a pirított meleg paprika melegével hőkezeljük. A visszamaradt mangóból egy krémet készítünk, ízesítjük citromlével, sóval, cukorral, majd a paprika kockával és a mangó kockával átforgatjuk.

A kelbimbót feltesszük főzni. A kész kelbimbót leveleire szedjük, majd a visszamaradt kelbimbóból zöldborsóval pürét készítünk.

A shitake gombát háromszög formára vágjuk, magas lángon rápirítunk, tálalásig félretesszük. A fekete kagylót fehérboros alaplében készre főzzük.
 

Rockefeller osztriga spárgával és algával
 

Az osztrigát felnyitjuk, a húsát jégágyra tesszük. A kagylókat a forróvízben tisztára főzzük. Elkészítjük kiviből a marinádot.

A spárga fejeket megtisztítjuk, blansírozzuk, majd tálalásig félretesszük. Az algát blansírozzuk, majd kivis vineigrettel ízesítjük és ebben a lében forgatjuk át a spárgákat is.

Az osztrigák héjába marinált algát helyezünk elsőként, erre kerül az osztriga. Díszítésnek és textúrának curry ropogóst készítünk, amely liszt, olaj, currypor és víz elegye. Majd serpenyőben sütjük készre.

#A Konyhafőnök#1. feladat#recept#tengeri pult

Címlapról ajánljuk