Orsi tengeri élőlényekből készült ételei
2018. április 4. 21:10
Az első feladatban egy tengeri pult várt a versenyzőkre, akiknek a Séf bemutatója és a válogatás után egy előételt és egy főételt kellett alkotniuk. Nézd meg itt a kóstolást!
Langyos kuszkusz kagyló saláta
A paradicsom bőrét lehúzzuk. Olívalolajon hagymát, fokhagymát, paradicsomot megfuttatjuk. Fél pohár kuszkuszt készítünk, kétszeres mennyiségű víz hozzáadásával, sóval-borssal ízestjük, az utolsó 3 percben friss bazsalikomot adunk hozzá. A kagylót citromos-sós-borsos vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, végül összekeverjük a kuszkusszal, és citrommal meglocsoljuk.
Makrélafilé mézes citrus chutney-val, pak choi-jal és jus-vel
A citrusokat kockákra vágjuk, a mézet kicsit karamellizáljuk és citrom, narancs és lime lével öntjük fel, beletesszük a mangót és narancshúst, szerecsendióval, csipet sóval ízesítjük, lassú tűzön sűrítjük (puhulásig főzzük), hozzáaadjuk a menta és bazsalikom leveleket.
A pak choit citromos sós borsos lime-os vízben blansírozzuk, majd hideg vízfürdőbe tesszük.
A makréla csontokat lesütjük és alaplevet főzünk belőle, amiből egy vajjal dúsított mártás készül. A makrélát nagyon lassan, bőrén lefelé (zsírpapírt helyezve a serpenyőbe) megsütjük, durva sóval és borssal fűszerezzük. A serpenyőben lepirítjuk a pak choit, vajjal locsolgatva. 20 mp-re a cikóriát is megfuttatjuk a serpenyőben. Tálalunk.