Brigi tengeri élőlényekből készült ételei
2018. április 4. 21:10
Az első feladatban egy tengeri pult várt a versenyzőkre, akiknek a Séf bemutatója és a válogatás után egy előételt és egy főételt kellett alkotniuk. Nézd meg itt a kóstolást!
Előétel: mediterrán feketekagyló
paradicsom, fokhagyma, póréhagyma, feketekagyló, bazsalikom, citrom, fehérbor
A hagymákat megdinszteljük, rádobjuk a paradicsom kockákat és ráöntjük a fehérbort. Erre tesszük a kagylókat, majd lefedjük, hogy párolódjanak. A végén citrommal és balazsikommal ízesítjük.
Főétel: polip rozmaringos tócsnival és vajmártással
Polip főzővize: hagyma, póréhagyma, répa, fehérrépa, fehérbor. Ebben a gyöngyöző vízben főzzük, majd a végén olívaolajon megpirítjuk.
Édesburgonya tócsni: reszelt édesburgonya, rozmaring apróra vágva, római kömény, liszt, tojás. Ezt összegyúrjuk, kisütjük.
Vajmártás: fehérbor, szerecsendió, citrom héja, póréhagyma, fokhagyma, vaj. A fehérbort a hagymákkal együtt redukáljuk, leszűrjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a vajat, illetve plusz fokhagyma szeleteket.