A Konyhafőnök

Brigi tengeri élőlényekből készült ételei

rtl.hurtl.hu

2018. április 4. 21:10

Az első feladatban egy tengeri pult várt a versenyzőkre, akiknek a Séf bemutatója és a válogatás után egy előételt és egy főételt kellett alkotniuk. Nézd meg itt a kóstolást!


Előétel: mediterrán feketekagyló


paradicsom, fokhagyma, póréhagyma, feketekagyló, bazsalikom, citrom, fehérbor
 

A hagymákat megdinszteljük, rádobjuk a paradicsom kockákat és ráöntjük a fehérbort. Erre tesszük a kagylókat, majd lefedjük, hogy párolódjanak. A végén citrommal és balazsikommal ízesítjük.


Főétel: polip rozmaringos tócsnival és vajmártással


Polip főzővize: hagyma, póréhagyma, répa, fehérrépa, fehérbor. Ebben a gyöngyöző vízben főzzük, majd a végén olívaolajon megpirítjuk.

Édesburgonya tócsni: reszelt édesburgonya, rozmaring apróra vágva, római kömény, liszt, tojás. Ezt összegyúrjuk, kisütjük.

Vajmártás: fehérbor, szerecsendió, citrom héja, póréhagyma, fokhagyma, vaj. A fehérbort a hagymákkal együtt redukáljuk, leszűrjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a vajat, illetve plusz fokhagyma szeleteket.
 

#A Konyhafőnök#1. feladat#recept#tengeri pult

Címlapról ajánljuk