András tengeri élőlényekből készült ételei
2018. április 4. 21:10
Az első feladatban egy tengeri pult várt a versenyzőkre, akiknek a Séf bemutatója és a válogatás után egy előételt és egy főételt kellett alkotniuk. Nézd meg itt a kóstolást!
Előétel
A makrélát kifilézzük és kiszálkázzuk. Lime léből, héjból, cukorból és sóból marinádot készítünk, amibe belerakjuk a filéket.
Egy forralóban vajon poréhagymát párolunk, rádobjuk a kagylót és lefedve addig pároljuk, míg ki nem nyílik. A kagylóból kifolyt szaftot leszűrjük és vajjal besűrítjük. A makréla bőrét fákjával megpirítjuk és lehúzzuk a hal húsáról. A tál közepére rakjuk a marinált makréla csíkokat, köré rakjuk a kagylóhúsokat és végül köré öntjük a kagyló besűrített szaftját.
Főétel
A halat kifilézzuk és a bőrét is eltávolítjuk.
A paszternákot megpucoljuk, vajon megfuttatjuk, felöntjuk tejjel, tejszínnel és puhára főzzük. A shimej gombát borecetből, sóból, cukorból készült marinádba áztatjuk.
A gombákat feldaraboljuk, a pak-choit kettévágjuk és megpirítjuk. A halat olívaolajban megsütjük. Tálaláshoz a paszternák pürét elhúzzuk a tányéron, rá rakjuk a pirított gombákat, a megsült halat és a pak-choit.