A Konyhafőnök

András tengeri élőlényekből készült ételei

rtl.hurtl.hu

2018. április 4. 21:10

Az első feladatban egy tengeri pult várt a versenyzőkre, akiknek a Séf bemutatója és a válogatás után egy előételt és egy főételt kellett alkotniuk. Nézd meg itt a kóstolást!


Előétel
 

A makrélát kifilézzük és kiszálkázzuk. Lime léből, héjból, cukorból és sóból marinádot készítünk, amibe belerakjuk a filéket.

Egy forralóban vajon poréhagymát párolunk, rádobjuk a kagylót és lefedve addig pároljuk, míg ki nem nyílik. A kagylóból kifolyt szaftot leszűrjük és vajjal besűrítjük. A makréla bőrét fákjával megpirítjuk és lehúzzuk a hal húsáról. A tál közepére rakjuk a marinált makréla csíkokat, köré rakjuk a kagylóhúsokat és végül köré öntjük a kagyló besűrített szaftját.

Főétel
 

A halat kifilézzuk és a bőrét is eltávolítjuk.

A paszternákot megpucoljuk, vajon megfuttatjuk, felöntjuk tejjel, tejszínnel és puhára főzzük. A shimej gombát borecetből, sóból, cukorból készült marinádba áztatjuk.

A gombákat feldaraboljuk, a pak-choit kettévágjuk és megpirítjuk. A halat olívaolajban megsütjük. Tálaláshoz a paszternák pürét elhúzzuk a tányéron, rá rakjuk a pirított gombákat, a megsült halat és a pak-choit.

#A Konyhafőnök#recept#1. feladat#tengeri pult

Címlapról ajánljuk