A Konyhafőnök

Orsi gulyáslevese

rtl.hurtl.hu

2018. április 3. 21:10

Az első feladatban egy klasszikus gulyásleves volt a feladat… persze újra gondolva. A főzés előtt Bea és a Séf adtak egy kis inspirációt a versenyzőknek. De vajon mi történt a kóstoláson? Nézd meg itt!


Gulyáslé hozzávalók: füstölt császár, kalifornia paprika, sárgarépa, hagyma, fokhagyma, curry, só-bors, steak vagdalék

A zöldségeket a hússal és a szalonnával lepirítjuk, sóval-borssal és egy kiskanál curry porral fűszerezzük, 3 dl vízzel felöntjük, és puhulásig főzzük. A kalifornia paprikát 250 fokon grillezük, míg a bőre kicsit szenesedik, kivesszük és letakarjuk, lehúzzuk a bőrét. Ezt a gulyás alapot és a paprikát egyneműsítjük, szűrőn átpaszírozzuk (ez lesz a lé), a pürére később szükség lesz.

Salottát és újhagymát blansírozunk, a salottát “elemeire” szedjük. A húst rozmaringgal, sóval-borssal, dijoni mustárral pácoljuk.

120 gramm ricottát 3 ek. finomliszttel, 1 tojás sárgájával, 15 dkg főt krumplival, petrezselyemmel, metélőhagymával, sóval-borssal begyúrjuk és hűtőben pihentetjük. Pihenést követően lisztezett felületen átgyúrjuk és gnocchikat készítünk belüle, lobogó, sós vízben készre főzzük.

A kolbász chipshez apró kockákra vágjuk a kolbászt, heves serpenyőn lepirítjuk a zsírját, ezen a ponton hozzádobjuk a marék pankó morzsát, 1-2 perc alatt ropogósra pirítjuk.

A húsnak serpenyőn kérget sütünk mindkét oldalán és 5 percet, 150 fokos sütőben pihentetjük. Tálalás előtt a salottát és a gnocchikat a hús pörzsanyagán átforgatjuk, a salottát betöltjük a gulyás pürével és így tálaljuk.

#A Konyhafőnök#recept#gulyásleves

Címlapról ajánljuk