Orsi diófélékből készült főétele
2018. április 3. 21:10
A második feladatban egy diópult várt a versenyzőkre, ezekkel az alapanyagokkal kellett egy főételt kreálniuk. A kóstoláson persze kiderült, ki hogyan teljesítette a kihívást.
Dió sült, kókuszos polentával, karifiol pürével és balzsamecet vinegrettel
Dió sült: pörkölt macadam és "hagyományos" dió, barna csiperke, petrezselyem, metélőhagyma, só, bors, fokhagyma, szerecsendiól, paradicsom
Az egészet egyneműsítve tálalógyűrűbe 180 fokon készre sütjük (kb 30 perc).
A polentát kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvet teszünk hozzá, hagyjuk folpackba henger formán kihülni.
A karfiolt citromos-gyömbérres-sós vízben puhára főzzük (leszűrjük), tejszín hozzáadásával egynemű pürét készítünk, ezt követően citrom héjat, szerecsendiót és fehérborsot adunk hozzá.
A balzsamecetet kókuszolajjal egyneműsíjük, sóval-borssal és kardamonnal ízesítjük
A polentát formára vágást követően kókuszos-dióba forgatva átpirítjuk.
Leveles tésztát kör formára szaggatjuk, a tetejét sóval-dióval és kókusszal szórjuk meg, készre sütjük.