A Konyhafőnök

Orsi diófélékből készült főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 3. 21:10

A második feladatban egy diópult várt a versenyzőkre, ezekkel az alapanyagokkal kellett egy főételt kreálniuk. A kóstoláson persze kiderült, ki hogyan teljesítette a kihívást.


Dió sült, kókuszos polentával, karifiol pürével és balzsamecet vinegrettel

Dió sült: pörkölt macadam és "hagyományos" dió, barna csiperke, petrezselyem, metélőhagyma, só, bors, fokhagyma, szerecsendiól, paradicsom

 

Az egészet egyneműsítve tálalógyűrűbe 180 fokon készre sütjük (kb 30 perc).

A polentát kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvet teszünk hozzá, hagyjuk folpackba henger formán kihülni.

A karfiolt citromos-gyömbérres-sós vízben puhára főzzük (leszűrjük), tejszín hozzáadásával egynemű pürét készítünk, ezt követően citrom héjat, szerecsendiót és fehérborsot adunk hozzá.

A balzsamecetet kókuszolajjal egyneműsíjük, sóval-borssal és kardamonnal ízesítjük

A polentát formára vágást követően kókuszos-dióba forgatva átpirítjuk.

Leveles tésztát kör formára szaggatjuk, a tetejét sóval-dióval és kókusszal szórjuk meg, készre sütjük.

#A Konyhafőnök#recept#dió

Címlapról ajánljuk