Brigi gulyáslevese
2018. április 3. 21:10
Az első feladatban egy klasszikus gulyásleves volt a feladat… persze újra gondolva. A főzés előtt Bea és a Séf adtak egy kis inspirációt a versenyzőknek. De vajon mi történt a kóstoláson? Nézd meg itt!
Bableves ázsiai stílusban
Alapanyagok:
Leveshez: bélszín, salotta hagyma, répa, fehérrépa, zellerszál, csillagánizs, római kömény, lime héj, fűszerpaprika, chili
Pácolt mangó: kókuszcukor, fehérborecet, gyömbér, mangó, lilahagyma, ánizs, chili
Blansírozott zöldségek: ceruzabab, répa
Kókuszos-tejfölös zöldbab: kókusztej, tejföl, bazsalikom, koriander, lime
Hagymát, gyömbérrel, csillagánizzsal megdinszteljük, majd rátesszük a bélszínt, adunk hozzá fűszerpaprikát, répát, fehérrépát, köménymagot és felöntjük vízzel.
A mangóhoz páclevet forralunk, majd lehűtés után beletesszük az alapanyagokat. Zöldfűszeres kókuszos habot készítünk szifonban. Gombát olajon megpirítjuk.
Babot és a juliennre vágott zöldségeket megblansírozzuk. A rizstésztát olajban kisütjük.