A Konyhafőnök

Brigi diófélékből készült főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 3. 21:10

A második feladatban egy diópult várt a versenyzőkre, ezekkel az alapanyagokkal kellett egy főételt kreálniuk. A kóstoláson persze kiderült, ki hogyan teljesítette a kihívást.


Csirkecomb rolád szerecsendióval, sült céklás gersli rizottó, pirított ördögszekérgomba és pörkölt kesudió és kókuszpehely
 

Rolád: filézett csirkecomb, prád: csirkecomb, tejszín, snidling, szerecsendió. A filézés után prádot készítetünk, feltekerjük vele a húst és sous vide gépbe dobjuk.

Rizottó: a céklát és a fokhagymát sütőben készítettük a csontokból, hagymával, paradicsommal és zsálya levéllel. A céklát és a fokhagymát sütőben készítetjük el.

A gerslihez alaplevet készítetünk a csontokból, hagymával, paradicsommal és zsálya levéllel. A céklát pürésítetjük egy kis tejszínnel és vajjal, majd hozzáadjuk a gerslihez. Az ördögszekérgombából kerek formákat vágunk és vajon átpirítotjuk. A kesudiót és a kókuszt pirítotjuk és mozsárban összetörjük.

#A Konyhafőnök#recept#dió

Címlapról ajánljuk