A Konyhafőnök

András gulyáslevese

rtl.hurtl.hu

2018. április 3. 21:10

Az első feladatban egy klasszikus gulyásleves volt a feladat… persze újra gondolva. A főzés előtt Bea és a Séf adtak egy kis inspirációt a versenyzőknek. De vajon mi történt a kóstoláson? Nézd meg itt!


Hozzávalók: sertés tarja, füstölt szalonna, répa, fehérrépa, zeller, karalábé, hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika, pirospaprika, fehérborecet, cukor, olaj, petrezselyem, só, bors
 

Elkészítés:

A szalonnát zsírjára pirítjuk, beledobjuk a felkockázott sertés tarját, sózzuk, borsozzuk és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és tovább pirítjuk. Megszorjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel, vagy alaplével, lefedve főzzük.

Közben a karalábét kivájjuk és forrásban lévő sós vízben blansírozzuk, majd az olajjal leturmixolt petrezselyemhez adjuk. Sárgarépából vékony csíkokat húzunk és a forrásban lévő vízhez adjuk, fél perc múlva sóból, cukorból, fehérborecetből és vízből készült marinádba tesszük. A gyökérzellerrel hasonlóképpen járunk el.

Petrezselyemgyökeret vékonyan felvágunk, majd vajon megpároljuk. Felöntjük tejjel és tejszínnel, majd visszatesszük redukálódni.

Sárgarépából chipset készítünk.

A tányérra helyezzük a marinált zöldségeket, a karalábét és a gyökér pürét. Köré tesszük a puhára főtt húskockákat, a répa chipsszel díszítjük. Külön kiöntőben szervírozzuk a levet.

#A Konyhafőnök#recept#gulyásleves

Címlapról ajánljuk