András gulyáslevese
2018. április 3. 21:10
Az első feladatban egy klasszikus gulyásleves volt a feladat… persze újra gondolva. A főzés előtt Bea és a Séf adtak egy kis inspirációt a versenyzőknek. De vajon mi történt a kóstoláson? Nézd meg itt!
Hozzávalók: sertés tarja, füstölt szalonna, répa, fehérrépa, zeller, karalábé, hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika, pirospaprika, fehérborecet, cukor, olaj, petrezselyem, só, bors
Elkészítés:
A szalonnát zsírjára pirítjuk, beledobjuk a felkockázott sertés tarját, sózzuk, borsozzuk és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és tovább pirítjuk. Megszorjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel, vagy alaplével, lefedve főzzük.
Közben a karalábét kivájjuk és forrásban lévő sós vízben blansírozzuk, majd az olajjal leturmixolt petrezselyemhez adjuk. Sárgarépából vékony csíkokat húzunk és a forrásban lévő vízhez adjuk, fél perc múlva sóból, cukorból, fehérborecetből és vízből készült marinádba tesszük. A gyökérzellerrel hasonlóképpen járunk el.
Petrezselyemgyökeret vékonyan felvágunk, majd vajon megpároljuk. Felöntjük tejjel és tejszínnel, majd visszatesszük redukálódni.
Sárgarépából chipset készítünk.
A tányérra helyezzük a marinált zöldségeket, a karalábét és a gyökér pürét. Köré tesszük a puhára főtt húskockákat, a répa chipsszel díszítjük. Külön kiöntőben szervírozzuk a levet.