A Konyhafőnök

András diófélékből készült főétele

rtl.hurtl.hu

2018. április 3. 21:10

A második feladatban egy diópult várt a versenyzőkre, ezekkel az alapanyagokkal kellett egy főételt kreálniuk. A kóstoláson persze kiderült, ki hogyan teljesítette a kihívást.


A karfiolt rózsáira szedjük, apróra vágjuk és vajon megpároljuk. Közben a kókuszreszeléket tejjel összeturmixoljuk. Felöntjük a kókuszos-tejes keverékkel, valamint tejszínnel, sózzuk-borsozzuk.

A pagodakarfiolt lereszeljük, kevés vajban megfuttatjuk, papírtörlőre szedjük és berakjuk a sütőbe száradni.

A kacsamell bőrét beírdaljuk, sózzuk-borsozzuk és serpenyőbe (először a bőrös felével elkezdjük pirítani). Kakukkfüvet dobunk mellé és a kisűlt zsírral locsolgatjuk.

Ha kisűlt minden zsír, megfordítjuk és kevés ideig pirítjuk.

Sütőben készre sütjük, majd pihentetjük. A tálaláshoz a pürét elhúzzuk a tányéron, körberakjuk a pirított karfiolokkal, megszórjuk a pagodakarfiol morzsával, végül a felszeletelt kacsamellet is a tányérra helyezzük és megszórjuk pirított kókuszchipssel.

#A Konyhafőnök#recept#dió

Címlapról ajánljuk