A Konyhafőnök

Zsófi marha étele

rtl.hurtl.hu

2018. március 30. 21:00

Az első feladatban különböző marha részekkel dolgoztak a versenyzők, ebből kellett egy főételt kreálniuk. A kóstoláson pedig eldőlt, hogyan teljesítették ezt a kihívást.


A pagodakarfiol püréhez egy kevés vajat elkezdünk melegíteni, ebbe beledobjuk a meghámozott burgonyadarabokat és a pagodakarfiolt, picit felöntjük vízzel, majd hagyjuk, hogy megpuhuljon. Utána ezt a zöldséges keveréket krémesre turmixoljuk, pici vajjal citromlével és olivaolajjal krémesítjük. A polentához a kukoricadarát kb. dupla adag vízben vagy alaplében megfőzzük, pici vajjal és parmezánnal dúsítjuk, ha kell, utána sózunk.

A húsgolyóhoz a fartő végét, illetve a szalonnát ledaráljuk, összekeverjük sóval, borssal, sült, darabolt kápiapaprikával, újhagymának a zöld részével. Egy tojással még tovább elkeverjük. Golyókat készítünk, pankómorzsába forgatjuk, forró bő olajban kisütjük. A fartőhöz egy serpenyőt melegítünk, abba egy kevés olajat öntünk és elkezjük pirítani. Közben folyamatosan öntünk alá alaplevet , hogy ne száradjon ki, kb. oldalanként 4-5 percre van szükség. A húst pihentetjük.

Az édesköményes salátához egy rész fehérborecet, 3 rész vizet, egy teáskanál cukorral, kevés mustármaggal felforralunk, majd a vékony szeletekre vágott édesköményhez és zellerhez és körtéhez öntjük egy szűrőn keresztül. Így hagyjuk ázni kb. 10 percen keresztül, majd tálalásnál felhasználjuk.

#A Konyhafőnök#recept#marha

Címlapról ajánljuk