Peti marha étele
2018. március 30. 21:00
Az első feladatban különböző marha részekkel dolgoztak a versenyzők, ebből kellett egy főételt kreálniuk. A kóstoláson pedig eldőlt, hogyan teljesítették ezt a kihívást.
A marhapofát feltesszük egy boros, ecetes lébe, amihez adunk hagymát, fehérrépát, sárgarépát, sót, borsot és mustárt.
Ezután elkészítjük a karfiolpürét: megtisztítjuk a karfiolt, tejszínt és vizet forralunk, a karfiolt bereszeljük. Hozzáadunk csillagánizst, feketeborsot és szerecsendiót. Miközben a hús az alaplében párolódik és a karfiol elkezd főni, megtisztíjuk a fokhagymát.
Tejet teszünk fel forrni, átforraljuk a fokhagymát, majd bő olajban, forrón kisütjük. A ceruzababot olajon átfuttatjuk, blansírozzuk.
A maradék nyers marhapofát ledaráljuk, majd hagymával, sóval, borrsal, olivaolajjal ízesítezjük és pogácsát formálunk, majd ezt hirtelen lángon, kevés zsiradékon kisütötjük, hogy ne száradjon ki.
Galuska elékszítése: 200 g liszt, só, 3 tojást, ezt összekeverjük, gyúrós állagot kapunk, amit forró vízbe lehet szaggatni. Az alaplébe került zöldségek elegyét kivesszük, lepürésítetjük, ebből egy savas püré keletkezett.