A Konyhafőnök

Peti marha étele

rtl.hurtl.hu

2018. március 30. 21:00

Az első feladatban különböző marha részekkel dolgoztak a versenyzők, ebből kellett egy főételt kreálniuk. A kóstoláson pedig eldőlt, hogyan teljesítették ezt a kihívást.


A marhapofát feltesszük egy boros, ecetes lébe, amihez adunk hagymát, fehérrépát, sárgarépát, sót, borsot és mustárt.

Ezután elkészítjük a karfiolpürét: megtisztítjuk a karfiolt, tejszínt és vizet forralunk, a karfiolt bereszeljük. Hozzáadunk csillagánizst, feketeborsot és szerecsendiót. Miközben a hús az alaplében párolódik és a karfiol elkezd főni, megtisztíjuk a fokhagymát.

Tejet teszünk fel forrni, átforraljuk a fokhagymát, majd bő olajban, forrón kisütjük. A ceruzababot olajon átfuttatjuk, blansírozzuk.

A maradék nyers marhapofát ledaráljuk, majd hagymával, sóval, borrsal, olivaolajjal ízesítezjük és pogácsát formálunk, majd ezt hirtelen lángon, kevés zsiradékon kisütötjük, hogy ne száradjon ki.

Galuska elékszítése: 200 g liszt, só, 3 tojást, ezt összekeverjük, gyúrós állagot kapunk, amit forró vízbe lehet szaggatni. Az alaplébe került zöldségek elegyét kivesszük, lepürésítetjük, ebből egy savas püré keletkezett.

#A Konyhafőnök#recept#marha

Címlapról ajánljuk