A Konyhafőnök

Péter marha étele

rtl.hurtl.hu

2018. március 30. 21:00

Az első feladatban különböző marha részekkel dolgoztak a versenyzők, ebből kellett egy főételt kreálniuk. A kóstoláson pedig eldőlt, hogyan teljesítették ezt a kihívást.


Rántott vese, fehérboros-tojásos pirított herekockákkal, savanyú édesköményes féhérrépa szósszal

A herét zöldséges, babérleveles, ecetes alaplében felrakjuk abálni. Vigyázzunk, nehogy túlfőljön, mert szétrobbanhat.

Az abálás után óvatosan lefejtjük róla a hártyát. A megtisztított herét kipanírozzuk és forró olajban kisütjük.

Salotta hagymát, kevés finomra vágott gombát is lepirítjuk.

Ezután hozzáadjuk az 1x1 cm-es kockára vágott abált here darabokat. Amint ezek is megpirultak, fél deci fehérbort öntünk hozzá és szárazra redukáljuk. Hozzáadunk egy egész tojást és folyamatos keverés mellett szárazra sütjük. Mikor kész, levesszük a tűzről és egy kis darab vajat keverünk bele.

A fehérrépát és az édesköményt megfőzzük, sóval-borssal, kevés főzőlével és kevés fehérbor ecettel lepépesítjük. Sűrű szűrőn átpaszírozzuk.
 

#A Konyhafőnök#recept#marha#here

Címlapról ajánljuk