Péter marha étele
2018. március 30. 22:00
Az első feladatban különböző marha részekkel dolgoztak a versenyzők, ebből kellett egy főételt kreálniuk. A kóstoláson pedig eldőlt, hogyan teljesítették ezt a kihívást.
Rántott vese, fehérboros-tojásos pirított herekockákkal, savanyú édesköményes féhérrépa szósszal
A herét zöldséges, babérleveles, ecetes alaplében felrakjuk abálni. Vigyázzunk, nehogy túlfőljön, mert szétrobbanhat.
Az abálás után óvatosan lefejtjük róla a hártyát. A megtisztított herét kipanírozzuk és forró olajban kisütjük.
Salotta hagymát, kevés finomra vágott gombát is lepirítjuk.
Ezután hozzáadjuk az 1x1 cm-es kockára vágott abált here darabokat. Amint ezek is megpirultak, fél deci fehérbort öntünk hozzá és szárazra redukáljuk. Hozzáadunk egy egész tojást és folyamatos keverés mellett szárazra sütjük. Mikor kész, levesszük a tűzről és egy kis darab vajat keverünk bele.
A fehérrépát és az édesköményt megfőzzük, sóval-borssal, kevés főzőlével és kevés fehérbor ecettel lepépesítjük. Sűrű szűrőn átpaszírozzuk.