A Konyhafőnök

A kék csapat tekercsei

rtl.hurtl.hu

2018. március 29. 20:50

Az első feladatban ismét Ásziában kalandozhattak a versenyzők. Csapatokban kellett tavaszi és nyári tekercseket készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan teljesítettek? Nézd meg itt a kóstolást!


Tavaszi tekercs húsos töltelékkel


Töltelék: sertésszűz, fokhagyma, pakchoi, chili, gyömbér, só, koriander

Mártogatós 1: szezámolaj, curry, tört mogyoró, fokhagyma, gyömbér leve, koriander, balzsamecet, bors, mogyoróvaj, reszelt lime

Mártogatós 2: szezámolaj, borecet, balzsamecet, tört mogyoró, fehérbors, fahéj, gyömbér leve

 

Nyári tekercs
 

Töltelék: garnéla, oliva, fokhagyma, gyömbér, chili pácban, káposzta, répa, frissen finomra vágott bazsalikom

Húsos: chilit, gyömbért, fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sertésszűzet. Pirítás után hozzáadjuk a juliennre vágott lila káposztát, répát és a bab csírát. Sóval, borssal, kevés szója szósszal és finomra vágott korianderrel ízesítjük.

Vega: fokhagymát, chilit, gombát, lilakáposztát olívaolajon sóval és borssal ízesítjük. A tavaszi tekercs tésztát tojássárgájával tapasztjuk össze.


Nyári tekercs zöldséges: shitake gombát pirítottunk kis olivaolajra fokhagymával, chilivel, gyömbérrel. Pirított zöldbabot, répát és lilakáposztát adtunk hozzá. Kifőzött rizstésztát, lime juice-t, szója szószt adtunk hozzá, majd sóval, borssal ízesítjük.

#A Konyhafőnök#recept#tavaszi tekercs

Címlapról ajánljuk