A Konyhafőnök

A kék csapat fánkjai

rtl.hurtl.hu

2018. március 29. 20:50

A második feladatban a rettegett desszertek egyikével kellett szembenézniük a versenyzőknek: egy fánk pult várta őket. Csöröge, szalagos és képviselő fánkokat kellett készíteniük. Kíváncsi vagy a kóstolásra? Nézd meg itt!


Szalagos fánk

A tejet langyos hőmérsékletre hevítjük, hozzáadunk egy kevés cukrot, valamint belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt szépen eldolgozzuk és egy langyos helyen 15 percet kelni hagyjuk. Ezalatt összekeverjük a száraz anyagokat, a lisztet, a cukrot, egy csipet sót. Belemorzsoljuk a már megpuhult vajat és a robotgépbe helyezzük, amin a kampó van. Amint az élesztő elkezd dolgozni a tejben, hozzáadjuk a lisztes részhez és először lassú, majd magas fokozaton keverjük. 6-8 percig tejles fokozatra kapcsoljuk és amikor elválik az edény falától, de még ragacsos állagú, kivesszük és a sütő tetején 30 percet pihentetjük. Ezt követően megformázzuk és újra kelni hagyjuk 15-20 percet. Az olajat 160-170 fokra hevítjük és elkezdjük sütni a fánkokat.
 

Képviselő fánk: 1,5 dl víz, 1,5 dl tej, 150 g liszt, 150 g, 80 g cukor, 20 g sütőpor, 2 tojás
 

A tejet és a vizet összeöntjük és elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a vajat, felolvasztjuk, egyszer megforraljuk, a forralás után hagyjuk kicsit hűlni. A lisztet, a sütőport leszitáljuk, ezt a keveréket folyamatosan adagoljuk a folyadékhoz. Amikor ezt csomómentesre kevertük, félretesszük hűlni. A tojást és a cukrot habosra verjük, miután a tészta massza kézmelegre hűlt, betesszük a robotgépbe, majd nagyon lassan elkezdjük a tojást hozzáadni. Amikor matt színe lesz a tésztának és fényes réteget hagy az edény alján, akkor elkészült. Habzsákba töltjük, majd kb. pogácsa méretű adagot szaggatunk. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
 

#A Konyhafőnök#recept#fánk#kék csapat

Címlapról ajánljuk