Ákos tőkehalból készült elő- és főétele
2018. március 27. 21:05
A második feladatban egy tőkehal pult várt a versenyzőkre, ezeknek a felhasználásával kellett egy előételt és egy főételt megálmodniuk. Persze a főzés előtt a Séf adott nekik pár tippet. De mi volt utána a kóstoláson?
Tőkehalpofa soya emulzióval, tőkehal filé curris karfiolpürével, pirított karaláb levelekkel és ropogós céklával
Elkészítés:
Vágjuk ki a tőkehal pofáját és panírozzuk pankó morzsába.
Készítsünk egy majonézt szójaszósszal és lime levével. Friss korianderrel díszítjük.
Előkészítjük és szálkátlanítjuk a tőkehal filét. Vajjal, fehérborssal és curryporral pároljuk a karfiolt. Lepürésítjük és finom szűrőn átpaszírozzuk. Sóval ízesítjük. Céklát vékonyra vágjuk, majd 140 fokos olajban átsütjük, sózzuk és félretesszük. A karalábéleveleket zsebsárkánnyal pirítjuk. Friss lime héjjal olivával, majd maldon sóval ízesítjük.