A Konyhafőnök

Tökmagos-diós languszta

rtl.hurtl.hu

2016. november 7. 19:25

A zsűri szerint Márk szépen dolgozott a rákkal, jól tette, hogy meghagyta a formáját. Látszódott az ételen, hogy ért hozzá, azonban túlságosan kevés mártást tett a tányérra.


Alapanyagok:

languszta, cukkini, tök, padlizsán, fehérhagyma, rák, dió, vaj, só, gyömbér
 

Recept:

A zöldségeket – a cukkinit, a padlizsánt, és a tököt – hajszálvékonyra karikázzuk, majd rétegezzük, és tálaló gyűrűben, spirál köralakban elhelyezzük. Ezt követően 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

A langusztát feldolgozzuk, a kés hegyével a fejét hosszában kettévágjuk, majd a farkát a fejétől elválasztjuk egy erős csavaró mozdulattal. Ezután a farkát előfőzzük 7 percig, majd hirtelen lehűtjük, ezután hosszában kettévágjuk, és eltávolítjuk az emésztőcsatornáját. Ezt követően pihentetjük.
 

 


Ezalatt elkészítjük a mártást, amely fehérhagymából, a rák pirított páncéljáéból, illetve lábából, csillagánizsból, fehérborból, nagyon kicsi édes szójából készül.

A tökmagot és a diót megpirítjuk, majd finom morzsává daráljuk. Ezután összekeverjük egy kis vajjal, sóval és reszelt gyömbérrel, és a már előfőzött languszta farkakat bevonjuk vele. Végül sütőben grill alatt 3-4 perc alatt aranybarnára pirítjuk őket. A mártást leszűrjük, a fennmaradt pépet a rák főtt húsával összekeverjük.
 

#A Konyhafőnök#wirgha márk#1. feladat#recept#languszta#döntő

Címlapról ajánljuk