A Konyhafőnök

Vörös lencsés pizza tonhallal és rákkal

rtl.hurtl.hu

2016. november 4. 19:25

Dávid konyhafőnökként magára vállalta a pizza tésztáját, a többiek pedig a feltétekkel foglalkoztak. Móni azonban Dávid helyébe lépve, ellenőrizgette László munkáját. A végén már mindkét fiú rászólt, hogy hagyja abba.


Alapanyagok:

vörös lencse, gyömbér, wasabi, só, bors, tonhal, kókusztej, koriander, szezámolaj, lime, fokhagyma, rák, bazsalikom, avokádó, búzaliszt, kukoricaliszt, élesztő, olívaolaj
 

Recept:

Készítünk egy vörös lencse pürét, amit vízben megfőzünk. Teszünk bele egy kis reszelt gyömbért, wasabit, és sót, borsot. Ezt készre főzzük. Ez lesz az alapja a tonhalas pizzának.

Hozzá készítünk egy kókusztejes-korianderes olajos szószt, amihez koriander leveleket darálunk kókusztejjel, szezámolajjal és lime lével, valamint sóval és fokhagymával ízesítve.
 

 


Készítünk díszítéshez fokhagyma chipset: a megpucolt fokhagyma gerezdeket zöldséghámozóval nagyon vékonyra szeleteljük, majd 140-150 fokos napraforgó olajban arany barnára sütjük, majd kicsit besózzuk.

A rákot megpucoljuk, és közvetlen a tálalás előtt olajon átpirítjuk. Egy bazsalikomos olajban forgatjuk, amit sóval ízesítünk.

Tálalás előtt a tonhalat megpirítjuk forró serpenyőben, hogy még nyers maradjon belül. Csak kérgesítjük. Ez lesz majd felszeletelve vékonyan. Avokádót is felcikkezünk.

#A Konyhafőnök#recept#gourmet pizza#pizza#1. feladat

Címlapról ajánljuk